MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Anonymiteetti

Hyvä vai paha anonymiteetti?

Aina yhtä vihreä ja vehreä aihe tämä sosiaalisen median anonymiteettia koskeva keskustelu. Olen itse käyttänyt käynyt forum-keskustelua netissä vuodesta 2004. Vasta viime aikoina olen tullut siihen lopputulokseen anonyymia viestintää koskien, että vain erityisin syin voisi kirjoittaa ilman oikeaa henkilöidentiteettiä sosiaalisen median keskusteluissa yhtään mitään. Poikkeuksena voisi olla esimerkiksi elämäntapa- tai terveysaiheinen blogisivu, jolloin blogisivulla mahdollisesti käytävä keskustelu pitäisi olla kaikille näkyvää.

Anonyymi nettikirjoittelu oltava jatkossakin mahdollista

Perjantaina 28.9.2018 YLE uutisoi seuraavaa:
"Sisäministeri Mykkänen haluaisi puuttua anonyymiin nettikirjoitteluun EU-tasolla – "Sinun pitää tuoda kasvosi esiin, kun osallistut keskusteluun"
Ministerin mukaan yksi syy julkisen keskustelun koventumiseen ovat anonyymit profiilit, joiden kautta levitetään vihaviestejä sosiaalisessa mediassa."
(https://yle.fi/uutiset/3-10426756)

Anonymiteetti vai sananvapaus?

Tähän päivään saakka olin kokenut anonyymin keskustelun itseisarvoksi, mutta seurattuani "Suomalaisia yritetään harhauttaa – tämänkin palvelun kautta" blogauksen  kommentteja, muutin mieleni - disinformaation ulkopoliittinen riski painaa vaakakupissa enemmän kuin anonyymin sananvapauden tuomat hyödyt.

Pedofiilisivusto Facebookissa - Miten toimia?

Kyseinen sivusto on jo ilmiannettu. Sivusto sisälsi kuvia pienistä tyttölapsista, joilla on kovin vähän päällänsä. Kuvien ja videolinkkien tekstit olivat esimerkiksi "Sateiset kelit saavat kyllä mielialan horjumaan, mutta ei hätää! Meillä on paljon ihania lapsia tarjottavana!" ja "Onpa siinä söpö tyttö. Osaa laulaakin vielä!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä