MarkoFobbaForss

Aseet

Räsänen ja Puolimatka Soiniksi&co hallitukseen?

KDjohdon näky on aina sijoittanut KDt Sipilän hallitukseen. Oppositioasema on monesti unohtunut, niin kova on ollut kiima ja kiehnäys ministereiksi.

Milloin lusikat kielletään lailla?

Lontoo on ohittanut New Yorkin väkivaltarikollisuuden määrässä.

Ison-Britannian lainsäädäntö kieltää aseiden omistamisen ja veitsien oston alle 18 vuotiailta. Seuraavaksi ehdotan että haarukat kielletään selvästi vaarallisina ja varmuuden vuoksi lusikatkin.

Kenellekään ei varmaan ole juolahtanut mieleen että massiivinen maahanmuutto voisi aiheuttaa levottomuutta ja jopa väkivaltaista käytöstä joissain yksilöissä?

Opettajille aseet

Yhdysvaltain presidentti esittää opettajille koulutusta ja aseistusta kouluampumisten estämiseksi. Aseita lisäämälläkö arvon presidentti luulee ampumisten loppuvan? On myös kerrottu aseistettujen vartijoiden palkkaamisesta koulujen pihoille rauhanturvaajiksi.

Missä seuraavat uhrit?

USA käy kummallista sotaa terrorismia vastaan. Asevoimia varustetaan, joukkoja lisätään ja maahantuloa rajoitetaan, mutta terrorismi sen kuin kukoistaa. Valittu keino ei toimi maailmalla eikä Amerikassa. Lisäksi tapahtuu joukkoampumisia, joita ei terrorismiksi lasketa, vaikka ne ovat hyvin tuhoisia.

USA, ammuskelut ja neljä pointtia!

Haluan jakaa mielestäni neljä keskeistä pointtia Yhdysvalloissa sattuneisiin lukuisiin joukkoammuskeluihin viimeisten vuosikymmenten ajalta:

 

1. Ilmeisesti mainettaan huonompi Yhdysvaltojen tiedustelukoneisto ja turvallisuusviranomaiset ovat epäonnistuneet.

 

2. Asetiheys on Yhdysvalloissa suuri, vaikka se ei tarkoita että aseet olisi ostettu ihmisten tappamista varten.

 

Jotka tärväävät, he maksavat

Alla tekstikaappaus lännestä. Tähän yhdyn. Rauhan ja ihmisyyden asiat maailmassa näyttävät olevan yhtä vaikeita kuin neulan löytyminen heinäkasasta.

Mitä ihmettä Ruotsissa tapahtuu?

Ruotsissa on jo lyhyen aika välin aikana tuhottu tietoliikennemastoja, häiritty joukkoliikennettä ja tuotu huomattavia määriä laittomia aseita. Onko kyseessä on yksi ja sama porukka? Ketkä mahdollisesti voisivat moista tehdä? Onko asialla joku vieras valta kuten Venäjä, äärioikeisto tai jopa ääri-islamistit? Haluavatko he sisällissotaa, pelkästään pelotella vai mitä?

Miekat auroiksi

Turhaa toivoa ja unelmahöttöä, mutta silti tämän ikiviisauden saisi kelvata niin Barack Obamalle, Vladimir Putinille kuin Xi Jinpingille.

Veikkaanpa, näin maatalousmiehenä, että avaruusoliot pitävät meitä täysverisinä hölmöläisinä, tarkasteltaessaan pientä maapalloamme hieman laajemmalla perspektiivillä: pähkähullua sakkia, joka leikkii ylpeänä ja epäluuloisena, jokainen ikiomassa hiekkalaatikossaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä