MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan Unionin ulkorajavalvonta

Europarlamenttivaalit

Eduskuntavaalit on käyty ja perussuomalaisten osalta vaalitulos oli loistava, olimme toiseksi suurin puolue 17,5 prosentin kannatuksella. Nyt katse on jo tulevissa europarlamenttivaaleissa ja suuri osa ihmisistä miettii äänestämistään, totutusti äänestysprosentti on ollut kyseisessä vaalissa alhainen.

Kyllä EU:n omalle puolustukselle ?

Miten minusta tuntuu, että EU:n puolustus tulevaisuudessa jäisi Unkarin, Tsekin ja Puolan harteille?

Jokin vuosi sitten, meillä oli seuraavan maailmansodan kenraaliharjoitus. Vihollinen työnsi silloin joukkonsa rajan yli käyttäen siviilejä suojakilpenään ja EU teki kaikkensa vihollisen divisioonien tuomiseksi rajojensa sisäpuollelle.

Vielä kaksi vuotta "hyökkäyksen" jälkeen EU riitelee, miten asiaan tulisi suhtautua sillä aikaa, kun yhdistetty sotilaiden ja pakolaisten sukkulaliikenne EU:n rajojen sisäpuolelle vetää kuin venäläinen viinahissi.

EU-kriittisyys on välittämistä ja vastuullisuutta - Pystymme parempaan!

EU:n on pidettävä tiukasti huolta siitä, että jäsenmaat noudattavat pelisääntöjä ja toisekseen EU itse pitää kiinni omista säännöistään. Kuka ottaisi sellaista unionia vakavasti, joka ei noudata edes omia lakejaan ja pelisääntöjään? Ei kukaan. Välillä tuntuu siltä, että EU on vain väline monille valtioille ylläpitää kulissia. Jotta lait ja pelisäännöt olisivat ylipäätään uskottavia, niin EU:n pitäisi tiukemmin valvoa jäsenmaitaan ja automaatiorangaistuksia sovellettava niin, että kaikkia kohdeltaisi samalla tavalla.

 

Nuo mainiot, nuivat Visegrád-maat

Eurooppamme toivo, jos sitä ylipäätään enää on, lepää kokonaan itäisen Keski-Euroopan maiden varassa. Gabriel Robin kirjoitti näistä ns. Visegrád-maista mukavan päivityksen verkkolehti Boulevard Voltaireen. Ja minä tietysti käänsin sen. BV-lehdessä ei ensimmäistä kertaa käsitellä näitä maita.

Pakolaisohjelma

Pakolais- ja maahanmuutto-ohjelma

Ohjeman tarkoitus ja tavoitteet
1. Tasapainoittaa ja oikeudenmukaistaa Suomen vastuut ja panostukset pakolaistilanteen hoitamisessa EU:n jäsenenä
2. Estää hallitsematon maahanmuutto
3. Harmonisoida kantaväestön ja maahanmuutajien suhteet

Periaatteet ja pyrkimykset
1. Pakolaisia tuetaan pääasiassa EU-rajojen ulkopuolisilla hätäapuleireillä
2. EU:hun päästetään vain rajalla rekisteröidyt pakolaiset

Kreikkalaiset Suomen ja Venäjän rajaa valvomaan? Ei, ei ja ei!

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä yhteistyön tiivistäminen ja EU:n yhteisten rajajoukkojen käyttö Schengenin ulkorajojen valvonnassa olisi Suomen kansallisten etujen mukaista. http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/lm_orpo_rajat-46523

Siis esimerkiksi kreikkalaiset Suomen ja Venäjän rajalle ja suomalaiset Kreikan ja Turkin rajalle?

Ei, ei ja ei! Kyllä suomalaisten pitää itse valvoa oman maansa rajoja. Jos siihen eivät riitä rajavartioston, poliisin ja muiden rajaviranomaisten voimat, apuun on kutsuttavat puolustusvoimat.

Solidaarisuutta ja kontrollia tarvitaan EU:ssa

Vuonna 2014 matkustin vahingossa ilman passia Saksaan. Mukanani oli pelkästään ajokortti. Kiitos Schengenin sopimuksen pääsin vaivattomasti takaisin kotiin. Vuoden alussa lähdin työmatkalle Tanskaan. Otin varmuuden vuoksi passin mukaan, sillä olin huolestunut. Mutta miksi, olinhan matkalla toiseen Pohjoismaahan. Siksi, että tänään vapaa liikkuvuus on uhattuna. Rajatarkastuksia on lisätty useiden EU-maiden rajoilla, myös Pohjoismaissa. Tilanne on riistäytynyt käsistä.

 

JOULUKUUN EU-HUIPPUKOKOUS – EI PAKKOMAAHANOTTOA TAKAOVENKAAN KAUTTA

Eurooppa-neuvosto kokoontuu 17.–18. joulukuuta 2015 EU-huippukokoukseen. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kutsukirjeessä Eurooppa-neuvoston jäsenille todetaan seuraavaa:

Onko jäljellä enää vain Nato Euroopan pakolaisongelmaa ratkaisemaan?

EU-maat eivät ole kyenneet saamaan viime keväänä alkanutta pakolaisongelmaa hallintaansa. Pakolaisongelma on jo turvallisuuttamme uhkaava, eikä näköpiirissä ole mitään sellaista, että EU kykenisi pakolaiskriisin lähitulevaisuudessa ratkaisemaan. Ongelma on vain pahentunut keväästä lähtien, ja kärkkäimmät ovat ennustaneet jo EU:n tai vähintään Schengen-alueen hajoamista.

Paluu kansallisvaltioihin on väistämätön

Pakolaiskriisi viimeistään on osoittanut sen, ettei Euroopan unionin kesken pääasiassa sovittu vapaan liikkuvuuden periaate toimi. On varmasti totta, että kun Schengen- ja Dublin-sopimuksia laadittiin, ei nykyisenkaltaisen kansainvaelluksen mahdollisuutta otettu huomioon. Väestöräjähdyksen olemassaolon tietäen tästäkin on toki varoiteltu säännöllisin väliajoin, mutta nämä puheet ovat kaikuneet kuuroille korville ja leimattu populismiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä