MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen kilpailukykytoimet

Raskain vankeinhuolto ostopalveluina Venäjältä?

Vanhusten hoito, terveyspalvelut, vammaispalvelut, jne. kilpailutetaan, mutta vankeihoidon kilpailutus näyttäisi olevan mahdoton kilpailuttaa? Raskaimmat, ja paatuneimmat rikolliset jatkavat kilpailukysyistä toimintaansa kotimaassaan, tai vieraanvaraisemmissa Euroopan maissa... Onko rikollista esittää ajatus, että yli neljän vuoden tuomiot "lusimispalvelut" ostettaisiin Venäjältä?

 

Kilpailukyky komedia

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen laski lomarahojen 30%:n leikkauksen todellisen vaikutuksen ottaen huomioon samalla tehdyt verotuksen ja sosiaalivakuutusmaksujen kevennykset. Tulos oli, että esimerkiksi julkisen puolen palkansaaja, joka tienaa 3000€ kuukaudessa, menettää tosiasiallisesti lomarahojen leikkauksessa n yhden euron! Toistan: yhden euron.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/muutama-euro-vai-400-euroa-e...

Onko EK:n puheenjohtaja Mattilan puheissa mitään perää?

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kerrotaan ihmetelleen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuoreen puheenjohtaja Veli-Matti Mattilan palkkapuheita. Mattila herätti viime sunnuntaina pahennusta moittimalla suomalaisten palkkoja 10 - 15 prosenttia liian korkeiksi. Hänen mukaan Suomi tarvitsee vielä useita kilpailukykysopimuksia, jotta talous nousisi takaisin jaloilleen. Tämän lisäksi Mattila peräänkuuluttaa sovittua palkkamalttia.

Kilpailuhaluongelma

Tääl yksinäni laulelen, kun ilta tullut on ja päivän työnhaku päättynyt, ja pääsen lepohon

Näin voisi veisata työtön työnhakija joutilaan päivänsä päätteeksi, jos vain mielikuvitusta riittäisi. Työtönhän ei tosiasiassa koskaan pääse lepoon työttömyydestään. Epäonnistumisen varjo seuraa työmarkkinoilta syrjäytettyä yötä päivää, vaikkei sitä tahtoisi kenellekään myöntää.

Riittääkö KiKy?

KiKy- sopimus taidetaan saada aikaiseksi.  Osapuolet ovat saaneet ainakin aikaa neuvotella, yötä myöten, ympäri vuorokauden. Neuvottelijat ovat ainakin olleet työllistettyjä. Varmaan niistä neuvotteluista ovat neuvottelijat saaneet nostaa ainakin jonkin työehtosopimuksen mukaisia korvauksia.   

Leikkaukset alkavat näyttää tehonsa Suomen tieteen tason heikentämisessä

Tervehdin ilolla oppositiopuolueiden suunnitelmia  välikysymyksen jättämisestä vastalauseena hallituksen koulutus ja yliopistoleikkauksille. Asia on erittäin ajankohtainen koska hallituksen leikkaukset alkavat jo näyttää tehonsa Suomen tieteen tason heikentämisessä.

Näkymätön käsi ei siis toimi nykyisissä oloissa

Purjeveneiden rivistöt kasvavat rikkaiden asuttamilla vehmaisilla alueilla kirkkaiden vetten äärellä. Leipäjonon avustuksista köyhille voi tulla sosiaalitoimiston korvike. Se vähentää joidenkin ihmisten oikeuksia olla riippumaton ja toisen ihmisen mielivallasta vapaa ihminen. Lainsäädännön antamilla mahdollisuuksilla ay-liitojen toimintamahdollisuuksia saatetaan rajoittaa. Työehtosopimusten yleissitovuuden periaate työmarkkinoilla voidaan kyseenalaistaa.

Kilpailukyky-sumutus hälvenee

 

 

US:n tämän päivän (7.2.) uutinen ”Osa kilpailukykyloikasta on saavutettu” perustuu Tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan (Tukuseto) tuoreeseen selvitykseen.

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/171462-uudet-luvut-poytaan-suomessa-osa-kilpailukykyloikasta-saavutettu

 

Ei tämä mikään ”uutinen” ole.

 

Pakkolaki vs kilpailukyky - Turnaus suomalaisten sosiaalisesta pääomasta

Työmarkkinaneuvottelut osoittavat jälleen miten valta jakautuu poliittisen ja taloudellisen eliitin keskuudessa. Kuka päättää siitä mitä päätetään? Kyseessä on valtakamppailu, vaikka jokainen taho uskoisikin puhaltavansa yhteen hiileen.

Miten niin?

Saavuttamaton saavutettu etu

Jokaisen työläisen ja/tai sosiaaliturvaa nauttivan pitäisi nyt pystyä eduistaan tinkimään. Etuja on kuulemma saatu liikaa ja väärin perustein, eikä kenelläkään kuulemma ole niitä varaa maksaa. Nyt se on sanottu ihan presidentinkin suulla. On kuulemma jaettu etua, jota ei ole ansaittu eli saavutettu.

Pitäisi siis päästää irti ”saavutetuista eduistamme”, tuloista ja etuuksista, jotka hienoin sanakuvin määritellään ylimääräisiksi ja turhiksi rahankuluiksi, joita ei olisi koskaan pitänyt kenellekään antaakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä