MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen säästöt

Hallitus tuhlaa henkilöstöön

Hallitus on kovasti koittanut säästää, mutta se ei tunnu oikein onnistuvan. Kansaneläkelaitoksen täytyy palkata aktiivimallia vahtimaan parisataa uutta työntekijää:

Kansaneläkelaitos on esityksestä antamassaan lausunnossa kuitenkin arvioinut, että aktiivimalli lisää sen työmäärää 130–260 henkilötyövuodella, ja että muutos merkitsee vuositasolla 385 000–770 000 uuden etuuspäätöksen antamista työmarkkinatuen ja peruspäivärahan hakijoille.” 

Ammatillisen opetuksen puolesta OAJ:n valtuustossa

 

Arvoisat OAJ:n valtuutetut ja muut läsnäolijat,

Kevään 2017 kuntavaalit ovat koulutusvaalit. Olen OAJ:n kanssa siitä täysin samaa mieltä. Koulutus on tärkein osa-alue, joka kunnille jää mahdollisen sote-ja maakuntauudistuksen jälkeen. Suuren kaupungin kuntapäättäjänä olen kuitenkin varsin huolissani etenkin ammatillisen koulutuksen asemasta ja arvostuksesta sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.

Kyllähän kuka vaan osaa suihkuttaa ihmisen?

Hallitus teki ison ulostulon lupaamalla luopua hoitajamitoitusten supistamisesta. Lupaus tarkoittaa nyt että hoitajien määrää ei vähennetä mutta jatkossa entistä joustavammin määritellään kuka mitoitukseen voidaan laskea. Mitä se tarkoittaa on vielä epäselvää. Lasketaanko jatkossa vaikkapa siistijät ja talonmiehetkin hoitajamitoitukseen, se jää nähtäväksi.

 

Oodi rahanvallalle

Yritysjohtaja ministeriksi päästyään johtaa maata kuin tehdastaan. Hän säästöjä määrää ja pokka pitää, vaikka kansa nousisi kapinaan. Byrokratian rattaat vaati rahaa, sitä on saatava, vaikka tekisi pahaa.

Raha tässä ratkaisee, Pihtiputaan mummo parkaisee. Kolotukset lonkiassa vaivaa, herrat ne vain hautoja kaivaa. Vanhukset on vain kuluerä, josta säästöjä saa itsari-pillerillä

Mätäkuun päivähoitokohina

Viime päivinä on käyty julkista keskustelua lähinnä kokoomuksen avauksesta budjettikäsittelyyn liittyvästä päivähoitomaksujen tarkistuksesta. Pääministerikin jo kommentoi aihetta mielestäni osuvasti, ettei mm. pidä lähteä huutokauppaan budjettiriihen asioista.

Asiasta liikkuu paljon puolitotuuksia ja väittämiä, joten lienee syytä tuoda hieman oikeaa tietoa keskusteluun. Seuraavassa kertaan eräitä usein esitettyjä kysymyksiä ja esitän omat vastaukseni:
 

Kokoomuksen irtiottoja

Kokoomus teki pientä poliittista irtiottoa julkisuuden kautta omaan laskuunsa, ilman että keskusteli hallituskumppaneiden kanssa vaatiessaan päivähoitomaksujen korotuksen perumista. Tosin sitä eivät hirmuisesti mainostaneet, että ilmeisesti olisivat kustantamassa tämän korotusten perumisen asumistuen leikkauksella kuten heitä lähellä oleva EK ehdotti?

Valinnanvapauden riskejä sysätään veronmaksajille

Yksityinen sektori starttaa paalupaikalta kilpailutukseen. Julkinen terveydenhuolto ei ole valmistautunut tulevaan kilpailutukseen ja siltä puuttuu tehokas markkinointiosaaminen. Vastaisuudessa palveluntuottajat ovat eri asemassa riippuen kyvystään mainostaa toimintaansa. Hyvä mainos synnyttää ajatuksen paremmasta hoidosta. Jo nyt on vaikea erottaa mainosta ja uutista.

Kehysriihen säästöpäätöksistä ja Suomen talouden tulevaisuudesta

Hallituksen kehysriihessä päättämät säästöt ovat kova pala monelle suomalaiselle, erityisesti pienituloisille. Köyhälle jokainen sentti merkitsee ja kun leikataan, se sattuu. 

Kuitenkin hallitus tekee oikein, kun se säästää. Suomi on ottanut vuoden 2008 jälkeen talouslaman alettua reilusti yli 50 miljardia euroa velkaan. Velkaantuminen on pysäytettävä, jos emme halua ajautua IMF:n, EU:n ja velkojien holhoukseen.

Yli 150 kuntain ammatissa palkka yli 4.500 € kk!!??

Jumantsukka mitä ryöväystä!

Tehottomuudesta ja laiskottelusta maksetaan kunnissa huimia palkkoja!
Ja näitä on Suomessa ihan tajuton määrä! 
Satoja tuhansia...

Sinne hukkuvat kansan rahat.
Tarvitaan raju korjaus ja palkka-ale, sekä rajut irtisanomiset!

Julkinen sektori on organisoitava kokonaan uudelleen ja karsittava!
Byrokratia on Lakkautettava!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä