*

MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmasto- ja energiapolitiikka

Eduskunnan teatteriesitys tuulivoima farssi "Tuulen viemää"

Ben Zyskowicz nosti tänään kyselytunnilla tuulivoimatukien järjettömyyden esiin, alkaen kohdasta 26:30, sen ministeri Lintilä kuittasi kevyesti. 

 

http://areena.yle.fi/1-3773367?autoplay=true

 

Tuulivoimasta oli hallituksella selkeä sopimus, sitä ei noudateta, sopimukset on tehty vaan rikottaviksi!

 

Vihreiden poliittinen ikiliikkuja

Vihreät ovat keksineet poliittisen ikiliikkujan, jossa on aina takuuvarmasti jotain ympäristötuhoa vastustettavaksi. Se toimii yksinkertaisesti niin, että kohkataan valtavasti jostain ongelmasta ja tarjotaan sille ainoastaan itse valittuja ongelmanratkaisukeinoja. Ongelmanratkaisuksi tarjotaan toki vain keinot, joilla ongelma ei todellisuudessa poistu ja siten voi tehdä ikuisesti politiikkaa samasta ongelmasta. Metodi toimii muillakin alueilla, kuten Persujen maahanmuuttokriittisyydessä tai oikeiston hyvinvointivaltion puolustamisessa.

Hallituksen järjetön yritystukipolitiikka jatkuu

Muistatteko, miten Keskusta uhosi ennen vaaleja vähentävänsä yritystukien määrää? Nyt hallitus aikoo keskustalaisen ministeri Rehnin johdolla ottaa käyttöön uuden yritystuen: paljon sähköä käyttävälle teollisuudelle halutaan kompensoida päästökaupasta aiheutuvia kustannuksia. Tuki kohdentuisi pääosin metsä- ja metalliteollisuuteen.

Ilmainen ilmasto-neuvo poliitikoille

Tänä aamuna Maaseudun tulevaisuus julkaisi jutun ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsestä ja hänen mielipiteistään EU:n Suomelle asettamiin päästörajoihin. Olen siitä hänen kanssaan samaa mieltä, että Suomen pitää sopeutua näihin päätöksiin. Se tulee olemaan erittäin vaikeaa johtuen muiden maiden hyvin alhaisesta osallistumisesta "päästötalkoisiin" mutta varmasi mahdollista.

EU:n energiaerehdys, jälleen kerran

Eilen 13.7. Helsingin Sanomat julkaisi jutun siitä, kuinka uudet päästörajoitteet tulisivat vaikeuttamaan useilla tavoilla energiantuotantoa. Keskeistä on kuitenkin ymmärtää näistä mahdollisista uusista linjauksista seuraava hiilivuoto. On täysin käsittämätöntä, että EU on valmis ampumaan itseään jalkaan ja kaikessa moraalisuudessaan ajaa päästäjiä maihin, keitä esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksen kohdat eivät koske.

Sinisellä on ainakin viisi miljoonaa eri sävyä

Eilen Ylen A-studiossa oli vieraana uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Minun korvaani iski valitettavan voimakkaasti hänen lauashduksensa siitä, että Kokoomuksen tulee olla aito ympäristövastuullista politiikkaa tekevä vaihtoehto esimerkiksi Vihreille. Itse en tullut tästä juuri hullua hurskaammaksi.

Tiedotusvälineet, miksi pimitätte tärkeää tietoa suomalaisilta

Kohta kuukausi on kulunut siitä, kun EU:n komissio pudotti suomalaisen biojalostamofirman Kaidin järjestämässä aamiaistilaisuudessa monen ennakoiman ja erityisesti Suomea koskettavan uutispommin:

EU ei aseta liikenteen biopolttoaineille 2020 jälkeen enää lainkaan tavoitteita johtuen ympäristöjärjestöjen kuten Greenpeacen ja WWF:n raivokkaasta vastustuksesta johtuen. Erityisesti puusta valmistettavat liikenteen polttoaineet ovat järjestöjen tulilinjalla.

Pariisin sopimuksen ratifiointi uhattuna - punavihreä julkinen sana hiljaa

Pariisin sopimuksen pikainen ratifiointi, jota G7 maat yrittivät pari päivää sitten vauhdittaa, näyttää yhä toivottomammalta. Sopimus on käytännössä Obaman ja kiinalaisten sopima paperi, joka ei sido Kiinaa ja Intiaa lainkaan. http://www.thegwpf.org/content/uploads/2016/05/Campbell.pdf

Kiinalaiset rakentavat parhaillaan yli tuhat uutta kivihiilivoimalaa ja suunnittelevat ylimääräisen sähkökapasiteetin myymistä energiantuotantoa pelkäävään Saksaan saakka. http://www.thegwpf.com/why-is-china-building-1000-new-coal-power-plants-...

Tanska teki sen mitä Suomi ei

Muutamia päiviä sitten Helsingin Sanomat uutisoi, että Tanskan hallitus on perunut uuden tuulipuiston suunnitelmat. Uutisessa myös todettiin Tanskan energiaministerin sanoneen, että tuulivoimalla tuotettu sähkö ei ole kohtuuhintaista kuluttajille. Voidaan aidosti kysyä vähintäänkin kahta asiaa: miksi Tanskalla meni näin kauan tosiasioiden tunnustamiseen ja miksi Suomi ei vielä ole tunnustanut näitä täysin samoja tosiasioita?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä