MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulurauha

Hyvää Joulua !

 

Hyvä Tuomas Joulun tuopi 

paha  Nuutti pois viepi

 

Rauhallista Joulua kaikille; myös Nuuteille !

 

Plogi hiljenee Joulun viettoon

Joulu – yhteisöllisyyden tai yksinäisyyden juhla

Viimeistään joulukuussa kadut ja kauppakeskukset täyttyvät ihmisistä. Joululaulut raikuvat ja ihmisillä on hyvä mieli. Joulu on parhaimmillaan yhteisöllisyyden, rauhan ja rakkauden aikaa.  Jouluvalot ikkunoissa, joululahjaostokset ja pyhien suunnittelu tuovat sydämeen iloa ja valoa. Mutta joulu ei ole kaikille iloinen juhla. Joulu on osalle meistä toivottomuuden, murheen ja huolen aikaa. Mistä löytää rahat joululahjoihin? Kenen kanssa viettää joulua? Miten selviän yksin?

Turku julisti joulurauhan - ja niin teen minäkin

Puolenpäivän aikaan Suomen Turku julisti maahanmme perinteikkääksi muodostuneen joulurauhan alkaneeksi. Hurjaa ajatella, että Joulurauhan julistusta on luettu Turussa jo yli 700 vuoden ajan. Sen kaavanhan uskotaan olevan peräisin vuodelta 1903. 

Hyvää ja rauhallista Joulua!

Hyvää ja rauhallista Joulua US-puheenvuoron väelle! Niin Uuden Suomen toimitukselle, alustan ylläpidolle kuin blogisteille ja kommentoijille kaikille tasapuolisesti!

T: Pekka Lukkala

Suomen Turku voisi julistaa erityisen some-rauhan

Huomenna, kun Suomen Turku julistaa perinteisen joulurauhan, julistukseen voisi tänä vuonna liittää myös erityisen some-rauhan julistuksen. Sosiaalisessa mediassa käytävän keskustelun osalta vuosi on ollut meillä ehkä kaikkien aikojen polarisoivin.  Keskustelu monessakin asiassa on liikkunut äärilaidoilla ja silloin keskelle jää hyvin vähän tilaa millekään oikeasti yhteiskuntaa rakentavalle ja olemassa oleviin ongelmiin ratkaisuja etsivälle dialogille. Tässä toivottavasti kaikki suomalaiset voimme joulun jälkeen ensi vuonna yrittää tehdä uuden vuoden lupauksen myötä parannusta.

Tekstiviesti, joka jäi mieleen

Se oli pysäyttävä tekstiviesti. Varmaan siksikin, että se tuli kansanedustajalta. En yleensä saa niin henkilökohtaisia viestejä poliitikoilta. Mutta kyllä se jäi mieleen muista syistä:

Se mitä näen ympärilläni, tekee minut sairaaksi. Sättimistä, selkäänpuukottamista, naljailua. Mutta mitä me kaikki loppujen lopuksi halutaan? Sitä että joku edes vähän kuuntelisi, ymmärtäisi ja välittäisi, prkle.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä