*

MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesäloma

Kesäkorotuksesta ja kesäloma –keräyksestä

Lasten kesälomat ovat ovella. Monille lapsille huvipuistot, Tukholman tai Tallinnan matkat ovat vain haave.

Työttömyys, työkyvyttömyys voi tulla kenelle tahansa ilmoittamatta. Syyllistämisen sijasta pitäisi keskittyä siihen, että emme voi olla itsekkäitä ja miettiä vain kuinka erinomaisia olemme omien lastemme suhteen ja katsoa sivusta miten kesälläkin moni lapsi on eriarvoisessa asemassa. Lapset eivät ole vastuussa vaan aikuiset ja yhteiskunta.

Jokainen koululainen ansaitsee hupinsa

Koululaisten kesäloma loppuu ihan kohta. Myös sen kunniaksi kävimme lasten kanssa Linnanmäellä.

En nyt tässä kerro paljoakaan suositusta huvipuistosta. Melkein jokainen suomalainen tuntee Linnanmäen. Jos itse olisin kansanedustaja tai ministeri, ajaisin jokaiselle lapselle oikeuden käydä kerran vuodessa jossain Suomen huvipuistossa. Kaikilla perheillä ei yksinkertaisesti ole varaa huvipuistojen rannekkeiden kustantamiseen. Jokainen lapsi, joka kohta aloittaa koulutyönsä ansaitsee hupinsa.

Lomaltapaluun ahdistus - A-klinikat tukossa!

Suomalainen lomatodellisuus elää voimakkaasti mökeillä, joiden suojissa kolmen-neljän viikon jokapäiväinen alkoholin nautiskelu tarjoaa sopivasti välimatkaa työelämään.

Siihen kurimukseen, josta monet ovat paitsi ja josta ne loput ahdistuvat - lomallaan.

Mökillä on saunottava jokainen ilta, on grillattava jokainen päivä, on kestitettävä kutsuttuja, on skoolattava ennen ja jälkeen. On löydettävä se leppoinen Markku tai Marja. On löydettävä ne suloiset lapset, joille ei ole ollut aikaa. On nautittava lomasta.

Eläköön Suvivirsi

Jälleen on se vuodenaika, kun koulut päättyvät ja Suvivirsi raikaa kesälomien kunniaksi.

Minusta Suvivirsi ei ole varsinaista uskonnon harjoittamista, vaan seremoniana osa kulttuuriperintöämme, joka yhdistää sukupolvia.

Työttömyysturvan muutos lopettaa määräaikaisten opettajien kesälomat?

TEM  haluaa poistaa työttömien ammattisuojan ja pakottaa ottamaan vastaan tarjottu työpaikka. Toteutuessaan tämä käytännössä poistaisi määräaikaisissa virkasuhteissa olevien opettajien kesälomat.

Kesälomat Eurooppa-aikaan

Suomi tarvitsee kuumeisesti uusia työpaikkoja ja kasvun eväitä. Huomattavaa potentiaalia löytyy palvelualoilta ja erityisesti matkailualalta.
 

Vääntöä koululaisten kesälomista

Lapset, koululaiset eivät tarvitse 10 viikon kesälomaa?  Perusteeksi tässä (kin) Kouluneuvos Tapio Holopaisen käsialaa olevassa mielipidekirjoituksessa tuntuu riittävän se että aikuisilla olisi helpompaa kun lasten lomat olisivat lyhyempiä. Valitettavasti aikuisen, vanhempien osaan kuuluu joskus olla kovilla lasten edun takia. Aikuinen jaksaa vähemmällä levolla kuin lapsi. Lepo, pitkä kesäloma on lapsen etu. Kouluneuvos Holopaisen kirjoitus perusteluineen on epälooginen ja lapsen edun vastainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä