MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirkollinen vihkiminen

Mietittävää sateenkaariliitoista

Sateenkaariajattelu on levinnyt muutamiin luterilaisen kirkon pappeihin. He ovat vihkineet muitakin kuin heteropareja. Tämä toiminta ei vastaa kirkon perinteitä eikä avioliittokäsitettä ja siksi ollaan konfliktissa kirkon sisällä ja mediassa. En nyt ryhtynyt tätä kirjoittamaan saarnatakseni kenellekään mitään, koska en ole pappi enkä kuulu kirkkoon. Mutta minulla on looginen kysymys sateenkaariliittojen esitaistelijoille; milloin aiotte vaatia juutalaisia ja muslimiseurakuntia Suomessa vihkimään heteroista poikkeavia pareja?

Valitako rakkaus vai rangaistus? – Voi olla kohtalonkysymys kirkolle

Julkisuudessa on aiemmin ollut esillä Sateenkaaripapit-sivusto, jolla on lista noin 20 evankelis-luterilaisen kirkon papista, jotka ilmaisevat halunsa suorittaa samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen tai jo siviilivihityn parin avioliiton siunaaminen. Vastikään Lapuan hiippakunta julkisti Seinäjoella toimivan sateenkaaripapin nimen. Pappi suoritti samaa sukupuolta olevan parin kirkollisen vihkimisen kesäkuussa. Tuomiokapituli on pyytänyt papilta selvitystä asiasta ja käsittelee sitä syksyn aikana.

Yli 20 pappia ilmoittanut julkisesti vihkivänsä sateenkaaripareja

Psykoterapeuttina toimivan entisen seurakuntapastorin Toni Fagerholmin ylläpitämällä Sateenkaaripapit-sivustolla julkaistavalle listalle on ehtinyt kertymään jo 23 evankelis-luterilaisen kirkon papin tiedot. Listan papit ilmaisevat avoimesti valmiutensa suorittaa samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen, avioliiton siunaaminen mukaan lukien.

Homoparit eivät saa kirkollista siunausta

Piispat kokoontuivat Joensuussa. Paikallinen maakuntalehti uutisoi kokouksen annin otsikolla: ”Homoparit eivät saa kirkollista siunausta.” Samassa kokouksessa pyrittiin lähettämään myönteinen viesti homoseksuaaleille ihmisille. Lämpö taisi jäädä uutisen otsikon ja mielikuvien jalkoihin. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä