MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan vaalit

Kreikan hallituksen uho laantumassa

Viikko Kreikan vaalien jälkeen mieliala uuden  hallituksen ja eurooppalaisten välillä myrkyttyi. Kreikan pääministeri Tsipras ja valtionvarainministeri Varoufakis olivat ilmaisseet omat merkittävät kannanottonsa EU:n säästöpolitiikasta. Nyt kuitenkin tilanne näyttää vähemmän jännittyneeltä. Itse asiassa Tsipras pysyy kovana, mutta näyttää myös sovittelempaa asennetta.

Ennen EU:n huippukokousta haluavat Tsipras ja Varoufakis esittää euromaille toivomuksiaan.

http://www.sueddeutsche.de/politik/griechenlands-premier-tsipras-ploetzl...

Kreikan vaalit – herätys €-alueen väärästä talouspolitiikasta?

Olemme seurailleet jännittyneinä Kreikan vaalituloksen selviämistä. Kreikkalaiset ovat tuoneet julki protestinsa ja täydellisen turhautumisensa vanhojen puolueiden kähmintään ja mädännäisyyteen äänestämällä valtaan uuden vasemmistopuolueen Syrizan.

Stubbin mukaan elämme jo liittovaltiossa

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) järjesti tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän käsitteli Kreikan eilistä vaalitulosta sekä Suomen myöntämiä Kreikka-lainoja. 

Näkyykö Kreikka nyt Suomen vaaleissa kuten 2011?

Kreikan talous kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin mikään muu euroalueen talous. Tästä muistutti professori Sixten Korkman tänään Kauppalehdessä.

Kreikan kasvu pistää Saksan ja euroalueen häpeään, MarketWatch uutisoi viime vuoden loppupuolella. Jutun pylväiköstä näkyy, kuinka Kreikka, Slovakia, Espanja ja Latvia kasvoivat vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä valuutta-alueellamme kovinta vauhtia.

Tänään: valheenpaljastuksen päivä!

Suomen poliittisen eliitin housunpuntit tutisevat tänä aamuna.

Sen toistelemat mantrat ovat nyt paljastuneet valheeksi. Kreikka ei tule maksamaan velkojaan vaan tekee sen saman minkä se teki viime vuosisadalla monta kertaa: vararikon. Toisin sanoen se ei maksa velkojaan tai sitten se neuvottelee ne täysin uusiksi – eikä maksa.  

Suomalaiset veronmaksajat maksavat..

Hikisiä selityksiä tiedossa

Kreikan vaalianalyysi - Syrizan vaikea valinta

Kreikan ennenaikaiset parlamenttivaalit pidettiin tänään sunnuntaina. Ovensuukyselyiden mukaan vasemmistolainen Syriza olisi saamassa 35-39 prosenttia äänistä.

Koska Kreikan vaalijärjestelmään kuuluu, että eniten ääniä kerännyt puolue saa automaattisesti 50 lisäpaikkaa parlamenttiin, Syriza pystyy käytännössä varmasti perustamaan hallituksen. Mukaan saatetaan tarvita keskustavasemmistolainen pikkupuolue To Potami eli "Joki".

Suomalaisen EU-kritiikin olemus

0. Johdanto

Tänään sunnuntaina Kreikka äänestää parlamenttivaaleissa ja vaalituloksen odotetaan vaikuttavan niin Kreikan, euroalueen kuin Euroopan Unioninkin tulevaisuuteen lähivuosina. Tässä artikkelissani jäsennän kuitenkin suomalaisen eurokritiikin taustasyitä, olettamia ja vastakritiikkiä.

Brysseli pidättelee hengitystään - Kuinka Kreikka äänestää?

Kreikkalaiset valitsevat tänään maalleen uuden parlamentin. Viimeisimpien kyselytutkimuksien mukaan karismaattisen Alexis Tsirpasin johtama vasemmistolainen Syriza tulisi nousemaan maan suurimmaksi puolueeksi, hurjalla 32,9 prosentin äänivyöryllä. Rohkeimmat ennustavat Syrizalle jopa ehdotonta enemmistöä maan parlamenttiin. Brittiläislehti The Guardian on kuitenkin tyrmännyt tällaiset puheet jo alkumetreillä.

Kreika, sirtomaa-isäntien, diktatuurin ja poliittisen populismin koettelema maa.

Kreikassa ei sen itsenäisyyden aikana ole ollut vielä kertaakaan demokraattisesti valittua vastuunsa tuntevaa ja vastuunsa kantavaa  hallitusta, eikä sellaista ole näköpiirissäkään

Sitä en tiedä oliko Kreikalla ollut ennen demokratiaa vastuunsa tuntevia ja vastuunsa kantavia diktaattoreita, tai ennen sitä vastuunsa tuntevia ja sen kantavia siirtomaa-isäntä. Luultavasti ei. Luultavasti hallitsijat ennen “demokratiaa” olivat yhtä läpeensä korruptoituneita kuin demokraattisesti valitut johtajatkin.

Kreikka ja Euro - too big to fail

Koomikko Ismo Leikola voitti maailman hauskimman- tittelin mm.esityksellä, jossa hän avaa kaikkia maailman velkoja ja sitä miten paljon niitä onkaan - siis liian paljon... kannattaa katsoa netistä se. Naurutakuu!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä