MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuuri-imperialismi

Teopoliittinen kulttuuri-imperialismi elää ja voi valitettavan hyvin

Uusvanhan ilmiön paluu pitäisi tunnistaa ja rohjeta näkemään yhtenä länsimaitakin hajottavan informaatiovaikuttamisen ja myös putinistisen geopoliittisen hybridisodan osana. Termi teopolitiikka* onkin lanseerattu tarkoituksellisesti muistuttamaan intuitioteitse tämän soveltavan teologiaulottuvuuden yhteneväisyyksistä ns. geopolitiikan kanssa niin poikkiuskonnollisella tunnustuksellisella tasolla kuin uskontotieteellisessä vertailussakin. 

Suurmoskeijan ulkomaalaisrahoitus vähemmän ongelmallista kuin isovenäläiskirkon

Muslimiväestömme ja -seurakuntiemme lisäksi myös joillain valkoisilla kantasuomalaisilla luteristiprotestanteilla on ollut tiemmä vaikeuksia ymmärtää Helsinkiin kaavaillun suurmoskeijan rahoituskuvioita ja kallista hanketta ylipäätään näinä aina laihoina aikoina. Asiaa kuitenkin ainakin minun mielestäni selvensi ja epäilyksiä hälvensi tieto, ettei uudessa moskeijassa suinkaan tulisi saarnaamaan joidenkin tiettyjen suuntausten vihapuhemullaheita mm. siitä syystä että sellaisilta on maahantulo kielletty eikä heitä varsinkaan seurakuntalaisetkaan enemmälti kaivanne.

Tervetuloa Isovenäläiskirkko - katoksi turvapaikanhakijoiden pään päälle!

Anteeksi mutta. Ettei eri uskontokuntien semimaallikolähtöinen vertaileva suvaitsevuustarkastelu päätyisi ylikierroksilla käyvän somepöhinän tavoin ihanpa melkein perinnelähtömaiden kulttuurien rauhanomaisen vuoropuhelukaanonin tasolle puisevuudessaan/rautaisuudessaan/tulisuudessaan, otetaanpä tässä rienauspakinassa vähän tavanomaisia pölypergamentteja ja siannahkakääröjä ja mustia kiviä rennommin eikä kivitetä oikeasti edes viäräuskoisinta sielunvihollista, jos ei sitten ite ala ryppyilemään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä