MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuningas

Espanjan kuningasperhe skandaalien kourissa

Espanjan kuningasperhe alkaa olla huonossa hapessa ja siksi myös kuningaskunnan suosio hiipuu: korruptiota, hämäriä sopimuksia, vihanpitoa perheenjäsenten kesken, laittomia palkkioita, emerituskuningas Juan Carlosin rakastajattaret, avioeron partaalla keikkuva kuningas Felipe II, prinsessa Cristinan puoliso vankilassa talousrötöksistä ja veronkierrosta.  Espanjan medialla on ollut paljon materiaalia, millä mällätä.

Kuningas on kuollut – kauan eläköön kuningas!

 

  • alamaiset ovat eläneet turvassa hyvän johtajan varjosta, hyvä johtaja on taas ymmärtänyt oman jatkuvuuden varmuuden lähtevän tavasta huomioida kansa.

 

Thaimaan kuningas Bhumipol Adulyadej |1 kuoli hallittuaan tavallansa maatansa yli 70 vuotta. Kuningas oli etäinen, koska eihän kuninkaan sovi olla liian läheinen.  Hyvä kuningas on kaukaisesti läheinen, ikään kuin kansansa sielussa, mutta käytännössä koskematon. Tätä oli Thaimaan kuningas.

Lappilainen tanhukärpänen

Metsähallitus kertoo löytäneensä Lapista yksitoista uutta tanhukärpäslajia. Tieteelle uusia lajeja on niistä peräti neljä, joten siinä riittää professoreillekin ihmettelemistä. Valtakunnallisesti tunnetuin tanhukärpänen on tietysti nykyinen europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, joka vuosikymmenien uurastuksen jatkeeksi suunnittelee siipeilemistä äänikuninkaaksi. Mutta vain, jos äänestäjät niin tahtovat. Viisaasti ajateltu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä