*

MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnianloukkaus

Vihapuhe

Presidentti Sauli Niinistö on nostanut keskusteluun vihapuheen ja siitä tulevaan sakkorangaistuksen. Käskyissä myös kielletään väärän todistuksen sanomista lähimmäisistä. Tämä on elämää suojelevaa ja liittyy kristilliseen kilvoitukseen. Vihapuheen yksi tuntomerkki lienee yleistäminen ja siinä loukataan ihmisarvoa jonkin syyn tähden. Sananvapaus on tärkeä ja vihapuheen eroittaminen siitä on vaikeaa. Kun katsoo blogeja, niin löytyykö niistä vihapuheen tuntomerkkejä ?

Perussuomalaisten kyky ymmärtää: case Juho Eerola

Poliisi tutkii onko perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola syyllistynyt rikokseen. Eerola on kertonut blogissaan mm. sylkeneensä romanikerjäläisten kohdalla. Lisäksin hän toteaa Romanian romanien olevan rikollisia.

Elastinen ja Cheek ovat selkärangattomia luusereita

Suomalaiset kahden pennin räbäjäbät Elastinen ja Cheek ovat olleet noin sadan muun suomalaisen kanssa Facebook-ryhmässä, jossa he ovat puhuneet kaikenlaista heidän julkista imagoaan vahingoittavia. Elastinen ja Cheek ovat muun muassa pröystäilleet penishommillaan ja herjanneet kehitysvammaisia.

Herjaten kohti parempaa huomista

Huomenna 6.10.2016 Suomi muuttuu, kun todelliselle sananvapaudelle annetaan lähtölaukaus maahantunkeutumiskriitikoiden järjestämässä mielenosoituksessa. Tämä kaikkihan sai tunnetusti alkunsa siitä, kun aina yhtä korrektin ja tarkasti tutkittuihin faktoihin mielipiteensä perustavan kriitikkoryhmän mitta tuli täyteen Helsingin kihlakunnansyyttäjän toimesta. Ilja Janitskinia, tuota MV-sivuston faktaprofessoria, vaaditaan vangittavaksi. Jo on aikoihin eletty! Eihän siinä muuta voi kuin koota kansan syvät rivit yhteen ja lähteä isolle kirkolle kertomaan, että tämä ei käy.

Muistatteko: poliisi syytettynä virkarikoksesta?

Joku saattaa muistaa, ehkä monikin, että muutama kuukausi sitten kerroin, että poliisin kohdallani toteuttama valokuvaamisen estäminen on VKSV:n tutkittavana - ja on edelleen. Toisessa jutussa olin jo alkanut valmistella oikeudenkäyntiä poliisia vastaan koska poliisi oli tehnyt "ei syytä epäillä rikosta" -päätöksen.

Tänään tuli sitten postissa tieto, että valmisteluni on ollut ennenaikaista (voisiko siitä silti veloittaa?). Tutkinnanjohtaja oli nimittäin asian tultua VKSV:n tietoon tehnyt päätöksen aloittaa tutkinta asiassa.

Poliisi vaatii MV-julkaisun sulkemista kiireellisesti.

Onko Helsingin poliisin vallannut vihervasemmistolaiset suvakit vai olisiko MV-lehti rikollinen julkaisu?  Oikeuslaitos ratkaisee tuon kysymyksen.  Monet perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriittiset ovat puolustaneet julkaisua sillä, että se kertoo asioista, joista muu media vaikenee.   Nyt näyttää siltä, että muu media vaikenee MV-julkaisun kertomista asioista, koska ne eivät ole totta.

Sanomisesta ja sen vapaudesta

Suomessahan on sananvapaus. Se vain käsitetään usein väärin: oikeudeksi sanoa tai julkaista mitä tahansa koska on sitä mieltä. Senkin voi tehdä, sillä sananvapaus tarkoittaa että mitä tahansa voi sanoa tai julkaista ja olla mitä mieltä tahansa kenenkään sitä ennakolta estämättä.

Pointti on tuossa sanassa "ennakolta". Jos sananvapauden nimissä tekee jotain, joka on rikos- tai muussa laissa kiellettyä, seuraamukset tulevat jälkeenpäin. Ihan kuin muutenkin elämässä.

Sebu, haasta mut!

On jo tasan kuukausi siitä, kun Sebastian Tynkkynen viimeksi pääsi mediaan. Oli siis jo korkea aika nostattaa uusi myrsky vesilasissa. Tällä kertaa uusnatsien ja peltikii-rasistien mielenosoituksessa parille kymmenelle ihmiselle puhunut Tynkkynen teki rikosilmoituksen, kun ohikulkija oli huutanut tämän olevan rasisti.

Arvostelua pitää kestää, jos se liittyy toimittajan työhön

Ihmettelen kovasti miksei tästä ole aloitusta joten pakko kai tehdä se itse. Usari ja sen toimitus, Mr. Herlinkin, veti oikeutetusti herneen nenään marraskuisen Linda Pelkosen jutun takia jota lähinnä kaiketi kaikkien palvomassa MV – lehdessä vedettiin kölin alta värikkäiden ilmaisujen saattamana. En aio niitä tässä toistella. Itse jutussa hän kysyi, miksi rikoksen tekijän maahanmuuttajatausta tulee kertoa joka nosti haloon ’tietyissä piireissä’.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä