MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Mahdollisuus

Maahanmuuttajataustaisena naisena Suomessa, mission impossible?

Maahanmuuttajataustaisena naisena minulta kysytään jatkuvasti, mitä ajattelen Suomesta ja miten olen viihtynyt täällä. Oletan, että ihmiset haluavat kuulla, mitä Suomi minulle merkitsee. Tai ehkä itse haluan mieluummin kertoa siitä?

Mahdollisuuksien tasa-arvoa on arvonta

Jatkan vielä pohtimista oikeiston ja vasemmiston erosta, josta kirjoitin jo aiemmin. Usein esitetään (oikeiston toimesta), että oikeisto pyrkii mahdollisuuksien tasa-arvoon, kun taas vasemmisto pyrkii lopputulosten tasa-arvoon. Tällä määrittelyllä luodaan kuva mahdollisuuksien tasa-arvosta kilpailuna, jossa alkuastelmassa kilpailijat lähtevät samalta viivalta ja ovat näin tasa-arvoisia, mutta kilpailun lopputulos on, että joku voittaa, joku on toisena, joku kolmantena, joku on viimeisenä, eli lopputulos on epätasa-arvoinen.

Automaatio ei ole uhka vaan mahdollisuus

Viime aikoina on puhuttu pitkästä aikaa enemmän siitä, että automaatio tuhoaa työpaikat eikä kaikille riitä enää töitä. Moni muistaa tasoitella, että tuohan se samalla niitä myös lisää, jos kohta ne ovatkin hieman erilaisia työpaikkoja. Keskustelijoilta kuitenkin unohtuu yksi tärkeä näkökulma.

Perjantai on mahdollisuuksia täynnä

Yhteiskunnallinen jännite on kasvanut viikossa valtaisiin mittasuhteisiin. Samalla kielenkannat ovat menettäneet viimeisetkin varmistimet jolloin provosointia seuraa vastaprovosointi josta spinnataan meta tasolle provosoinnin vastaprovosointiin. Voi pojat että tästä tulee vielä pii-iitkä viikko.

 

Pulinat pois ja hommiin - nyt mahdollisuudet onnistumiseen on hyvät

 

Alustus:

Sukuhistoriamme kertoo sodanajan liiketoiminnasta jolla sukumme rikastui.

Homma perustui silloin, korvaavien korutuotteiden tekemiseen ja myyntiin ja kuulemani mukaan hyvin meni. 

 

Mahdollisuus:

Yrittäjänä taidan toistaa sukumme historiaa ja vastata nykyisiin tarpeisiin ratkaisuilla joita tarvitsevat kaikki niin pakolaiset, syrjäytyneet, eläköityneet, työttömät kuin koko suomi ja eurooppa päästäkseen uuteen nousuun.

 

Liiketoimintaidea, pulinat pois ja hommiin:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä