MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Malmö

Kun Kusti ei uskalla polkee

Mälmö - ah, tuo Ruotsin "monikulttuurisin kaupunki!" Paikan on pakko olla paratiisi maan päällä, missä hutut ja tutsit yhdessätuumin potkivat palloa viheriäällä puistonurmikolla. Yhteenkuuluvuuden tunne eri etnisyyksien välillä on käsinkosketeltavaa. Ryhmähali!!!

Mutta sitten heräsin, ja vein kissan pihalle... Päiväuniani häiritsee tieto, että ei tää nyt oikein toimi. Tämä Ruotsin valitsema öppna gränser-politiikka. Mm. toimittaja Maria Pettersson oli ajan hermolla, kun muutama vuosi sitten vieraili paikan päällä ja otsikoi matkakertomuksensa Malmösta sanoin: 

Ruotsin identiteettikriisi ja Malmö

Ruotsi on selvästi identiteettikriisissä. Maa on ollut esimerkillinen siitä, miten humanismi pitää toteuttaa yhteiskunnassa, ja on ottanut maahan ennätyksellisen paljon pakolaisia ja siirtolaisia, ja on ollut ylpeä siitä - ehkä vähän ylimielinenkin, joku voisi sanoa.

Venäjän TV 1: Malmössä murhattiin viime vuonna 50 ihmistä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän valtiollinen media ovat nostaneet Ruotsin maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi. Trump oli katsonut viime perjantain Fox Newsia ja kauhistunut Ruotsin tilannetta. Venäjän TV 1:n uutislähetyksessä väitettiin eilen, että ruotsalaisessa Malmön kaupungissa olisi viime vuonna murhattu 50 ihmistä.

Ruotsin SVT:n mukaan murhia tapahtui Malmössä viime vuonna 12. Paljon tietysti sekin.

Mitä ihmettä Ruotsissa oikein tapahtuu?

Mitä ihmettä Ruotsissa oikein tapahtuu? Onko Yle (ja suomalainen media muutoinkaan) ajan tasalla uutisoinnissa? Tukholman risteilyllä käydään vanhakaupungilla ja Grönä Lundissa. Eihän siellä pommit pauku. Tietääkö keskiverto suomalainen mitään siitä, mitä länsinaapurissamme oikeasti tapahtuu?

Iltapäivä Rosengårdissa

Vietimme tänään perheen kanssa iltapäivää Malmön Rosengårdissa.

Kävimme kuuluisassa Rosengård Centrum -ostoskeskuksessa ostamassa pienemmälle lapselle kuivat vaihtovaatteet (vesipullon kanssa oli käynyt autossa "vahinko"). Söimme erinomaista buffetlounasta lähellä olevassa Kitchen King -ravintolassa, ja kiertelimme sen jälkeen kaupunginosan katuja ja paikkoja saadaksemme jotain kosketusta siihen, minkälaisesta paikasta mahtaa olla kyse. 

Pakolaisten syömälakko ohitse - Ruotsin valtio taipui

Muutama päivä sitten luin kuinka kotimaansa vaaroja Ruotsiin paenneet turvapaikanhakijat olivat ryhtyneet syömälakkoon, koska heidät yritettiin siirtää Malmöstä pienemmällä paikkakunnalla sijaitsevaan pakolaiskeskukseen. Vähän se hymyilytti. Naurattikin.

Jo riittää ratsupoliisiväkivalta

Viime lauantaina (23.8.) ratsupoliisit hyökkäsivät rasistisen kääpiöpuolueen Svenskartas Partin vastaisen mielenosoituksen kimppuun Ruotsin Malmössä. Useampi mielenosoittaja tallaantuii poliisihevosten alle, myöhemmin poliisi ajoi yhden mielenosoittajan yli poliisiautolla.

Israelin lippu oli liikaa Malmön mamulähiössä

Israelin ja palestiinalaisten sota toisiaan kohtaan on jälleen räjähtänyt kiivaaksi. Pahoinpitelyjen ja murhien kierre on ikävää seurattavaa. Konfliktin aallot lyövät myös Skandinaviaan asti.

Nimittäin Malmössä palestiinalaismielisten raivon sai tuta karvaasti Israelin lippua liehuttanut 38-vuotias mies.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä