MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Milleniaalit

Tuskassa kaikki oli hyvin

Minulla iski viikko sitten pakottava tarve päästä Tuska-festarille. Vierailin festarilla viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten vuonna 2010, jolloin Tuska järjestettiin viimeisiä kertoja Kaisaniemessä, joten henkilökohtaiseen Tuskaani liittyy paljon festareiden ”harjoittelua” päättyvässä teini-iässä. Haalin itselleni yhden päivän lipun lauantaille, johon painavimpina syinä mainittakoon Fear of Domination, Stam1na, Kvelertak sekä festarikansan riitillään hiljentänyt Heilung, joka tarjosi sakraaleimman keikkakokemuksen tähänastisessa elämässäni.

Milleniaalit, maanviljely, hyperlähiruoka ja Vergilius

Yksi kiintoisa kysymys joka nousee vuosittain mieleen on se millä antiikin teoksella olisi eniten sanottavaa tämän päivän ihmiselle. Puhtaasti kirkonmies puhuisi varmaan evankeliumeista ja Paavalin Roomalaiskirjeestä. Nekin ovat tavallaan antiikin perintöä ja kirkon kyllästettyä jo varhaisessa vaiheessa meidänkin kulttuurihistoriamme ja kielemme emme tuosta vaikutuksesta pääse eroon. Toisaalta esim. 1960-luvulta saakka on korostettu esim kristillisen ajattelun piirissä tietyillä tahoilla ihmisen tehtävää Jumalan tilanhoitajana, viljelijänä ja varjelijana. Em.

Kuka äänestäisi naapurin kyylämummoa?

Tiedätte sen naapurin kyylämummon, joka valittaa pölyhiukkasesta pyykkituvan lattialla, pihahduksesta klo 22 jälkeen ja koiran pissasta lumihangessa?

Rasittava tapaus, josta kuka vaan haluaa pysyä hemmetin kaukana.
 

Monesti jaksaa kummastuttaa, kun näitä naapurin kyylämummon kaltaisia ihmisiä selviää politiikkaan mukaan. Sitten tulee otsikoita, kuinka toinen politiikko on pahoittanut mielensä Lovemilla -tv-sarjasta ja toinen poliitikko kiskaissut ämpärillisen herneitä nenään tajuttuaan Robinin rivien välissä laulavan Hula hula -biisissään seksistä.

Suomalainen Jumalten hämärä — Jussufin valtakunta on tullut lähelle.

Vuosikymmenten ajan tuntui siltä, että Suomen poliittinen järjestelmä on sementoitu. Uuden puolueen kasvu oli aina hidasta, ja vanhat kivitalopuolueet näyttivät pysyvän kerran hankituissa asemissaan iaikaikkisuudesta iankaikkisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä