MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Nato Suomi Ruotsi

Suomea ei olisi olemassa ilman suomalaisten tahtoyhteisyyttä

Tutkijat ja toimittajat ovat Suomi 100-juhlien keskellä pyrkineet todistamaan, että mitään Suomen kansakuntaa ei ole olemassa. Muutama miljoona suomalaista on tahtoyhteisyytensä vuoksi toista mieltä. Kuvitteellinen yhteisö ei ole olematon yhteisö, vaikka eri kansojen puristuksista kolmen sodan kautta noussut Suomi tunnustaakin olevansa.

Myytti suomalaisesta kansasta ruokkii rasismia, arveli keväällä artikkelistaan Vuoden tiedekynä-palkinnon saanut historiantutkija Miika Tervonen. 

Nord Stream -kaasuputki uhka Suomen tulevaisuudelle

 

 Venäläisomisteinen  kaasuputkiyhtiö Nord Stream rakensi putken Venäjältä Saksaan.. Hanke oli mahtava; kokonaispituus yli 1200 kilometriä, matkan varrella on mm. seitsemän jättikokoista pumppuasemaa, joista tärkein lähellä Viipuria. Putki kuljettaa kaasua yli 26 miljoonan kotitalouden tarpeisiin ja kaasun vuotuinen energiamäärä vastaa  noin kahdenkymmenen viiden Olkiluodon uuden ydinvoimalan tuotantoa.

Nato -kokouksessa Suomella ja Ruotsilla yhteinen puheenvuoro

 

Naton ulkoministerikokouksessa  käsitellään tänään ja huomenna  Varsovan huippukokouksessa hyväksytyn EU–Nato -yhteistyötä koskevan yhteisjulistuksen toimeenpanoa ja Afganistanin kriisihallintaoperaatiota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä