*

MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta OAJ

Opettajat ja Poliisit homorummuttajina

Poliisi osallistuu virkapuvussa Pride-kulkueeseen, kertoo Ylen uutinen.
 

OAJ kannustaa opettajia osallistumaan Prideen

Opettajien opetusjärjestö OAJ kannustaa eilisessä järjestön sivuilla julkaistussa uutisessa opettajia mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride-tapahtumaan, joka järjestetään ensi viikolla. Järjestön tarkoituksena on innostaa näin opettajia juhlimaan tasa-arvoa.

Educa ja OAJ:n vaalitentti - Saatiinko koulutuslupaus osa 2

Eilen järjestettiin OAJ:n vaalivuosien puoluetentti Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Paikalla olivat puoluejohtajista Antti Rinne, Petteri Orpo, Ville Niinistö ja Li Andersson. RKP:tä edusti vpj. Silja Borgarsdóttir Sandelin, KD:tä vpj. Sauli Ahvenjärvi, Perussuomalaisia ek. ryhmän pj. Sampo Terho ja Keskustaa puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Ammatillisen opetuksen puolesta OAJ:n valtuustossa

 

Arvoisat OAJ:n valtuutetut ja muut läsnäolijat,

Kevään 2017 kuntavaalit ovat koulutusvaalit. Olen OAJ:n kanssa siitä täysin samaa mieltä. Koulutus on tärkein osa-alue, joka kunnille jää mahdollisen sote-ja maakuntauudistuksen jälkeen. Suuren kaupungin kuntapäättäjänä olen kuitenkin varsin huolissani etenkin ammatillisen koulutuksen asemasta ja arvostuksesta sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.

Kohti opettajien samanpalkkaisuutta

Riita Ollila ja Kaisa Lange sohaisivat eilisessä Aamulehdessä urheasti muurahaispesään. Jossain vaiheessa keskustelu yleissivistävien opettajien samanpalkkaisuudesta on toden teolla aloitettava. 

Opettajien palkkauksella on pitkät historialliset perusteet, jotka eivät enää päde. 

Peruskoulun ja lukion maikoilla pitää olla suurinpiirteinen saamansuuruiset palkat.

Tietenkään yhdenkään opettajan palkkaa ei saa laskea. 

Työttömyysturvan muutos lopettaa määräaikaisten opettajien kesälomat?

TEM  haluaa poistaa työttömien ammattisuojan ja pakottaa ottamaan vastaan tarjottu työpaikka. Toteutuessaan tämä käytännössä poistaisi määräaikaisissa virkasuhteissa olevien opettajien kesälomat.

Koulujen järjestyssäännöt tulevat menneisyydestä!

Opetushallituksen uudet ohjeet kännykän käytöstä kouluissa ovat odotetusti vanhanaikaisia. Helsingin Sanomat kirjoittaa artikkelissaan (16.2) otsikolla ”Puhelin viihdyttää tauoilla”, että opetushallituksen esityksessä koulujen järjestyssäännöistä voitaisiin rajoittaa puhelimen käyttöä tunneilla merkittävästi. Tämä esitys on pääasiallisesti hyvä, mutta perustelut ovat vanhanaikaiset, eikä uudistamisen halua löydy.

Pakkoruotsi on kieltenopetuksen tulppa

Opettaja-lehdessä 18/2015 (OAJ:n jäsenlehti) käsiteltiin kieltenopetuksen tulevaisuutta. OAJ:n piirissä ollaan syystäkin huolissaan suomalaisten kielitaidon yksipuolisuudesta ja ohenemisesta. OAJ vaatii, että kielten opetusta laajennetaan ja aikaistetaan. Tässä kirjoituksessa käsittelen mahdollisia keinoja kielitaitomme monipuolistamiseksi. 

Tyyntä myrskyn edellä

En ole kirjoittanut vähään aikaan, piti vähän puhallella eduskuntavaalien jälkeen. Tulin juuri OAJ:n valtuuston kevätkokouksesta. Kokous pidettiin suomalaisen työväenliikkeen ytimessä, Hakaniemen Paasitornissa. Akava-talo on remontin kourissa, taloon rakennetaan uusi kokoustila, johon myös valtuusto mahtuu pitämään kokouksensa.

Kasvatus ja koulutus - kansakunnan pelastus!

Kokouksen asialistalla ei ollut järisyttävän suuria asioita. 

Koulutuksesta ja kasvatuksesta

Minulla oli tänään mahdollisuus vierailla opetusalan Educa messuilla OAJ:n kutsumana. Monipuolista ohjelmaa oli järjestetty koko päiväksi ja mahtuipa sekaan myös pikainen ehdokasesittely messuyleisölle.

Paikalla olivat myös poliittisten puolueiden johto Peter Nymanin vetämässä paneelissa ja siinä meno yltyi välillä jopa turhankin teatraaliseksi vaalilupausten sinfoniaksi. Sen suuremmalti kotiinpäin vetämättä Juha Sipilä tuntui olleen selkeästi realistisimmilla silmillä liikenteessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä