MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeustiede

Oikeustieteen merkitys

”Juridiikka tai juridinen teoria on teoreettinen oikeudellinen tutkimus, periaatteellisesti filosofiin, mutta myös 1900-luvulta lähtien yhteiskuntatiedettä.

Oikeuskäytännön opettajat, jotka tunnetaan myös juristeina tai juridisina oikeus teroitittekaan, haluavat syventää juridisen päättelyn, oikeusjärjestelmien, oikeuslaitosten ja lain asemaa yhteiskunnassa.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Jurisprudence

 

Oikeustieteen määritelmä on käännetty Englanti Wikipedia sivuilta Suomeksi.

Suomen Ulkopolitiikan Oikeustieteen Hulavanne

Suomen valtion 100 vuoden ulkopolitiikan historian tapahtumat ovat olleet yhtä suoralinjainen oikeustieteellisesti kuin Hellun hulavanne.

Puun takaa on tullut ulkopolitiikan kiero pimitys, törkeät valheet, jumalattomien porsaan reikiä ja Bolsevikki rikollisten anarkia henkiset salaliitot. Epälooginen diktatuurien älyttömyys, ja epäjärkeviä (irrational) sepityksiä.

Miksi Suomi, Viro ja Balttian maat oli pakotettu olemaan suuren Neuvostoliiton Johtajan, Joseph Stalinin maailmakuvan orja?  Pakko syötetty virheellinen maailmakuva 1900 vuoden alusta lähtien.

Osta ääniä maakuntavaaleihin kun vielä laillisesti voit

Vaikka varmuutta maakuntavaalien ajankohdasta tai ylipäätään niiden toteutumisesta ei ole, olisivat ne silti harvinaislaatuinen uudistus, sillä eihän merkittävää julkista päätäntävaltaa käyttävien valitsemista koskevia uusia vaalityyppejä ihan jokaisena vuosikymmenenä luoda. Tämä on myös voinut jäädä vähemmälle huomiolle lainsäätäjän toiminnassa.

Aiheen tiimoilta minulle heräsikin seuraavanlainen kysymys: Onko laillista yrittää ostaa ääniä sellaisiin vaaleihin, joita ei tekohetkellä ole rikoslain vaalirikoksia koskevissa pykälissä eikä vaalilaissa mainittu?

Reklamoitu on, mutta saatava on vanhentunut

Ei riitä, että ostaja reklamoi tuotteen virheestä. Lisäksi tämän kannattaa pikimmiten esittää myyjälle korvausvaatimus, jottei velka pääse vanhentumaan.

Ostajan havaittua virheen ostamassaan tuotteessa hän voi vaatia virheen korjausta, uutta toimitusta tai hinnanalennusta taikka kaupan purkua sekä tämän lisäksi vahingonkorvausta. Tämän blogikirjoituksen keskiössä on kaupan purku ja siitä johtuva vahingonkorvausvaatimus.

Laiminlyöty reklamaatiovelvollisuus johtaa ostajan osalta siihen, ettei hän enää voi vaatia asiassa vahingonkorvausta.

Pro gradu -työt ovat tieteellisiä tutkimuksia

 

"Pro gradu -tutkielma on itsenäinen, tieteellinen työ. Sen tarkoituksena on osoittaa, että opiskelija on saavuttanut tieteellisen työn edellyttämät valmiudet." Muun muassa näin kuuluu pro gradun määritelmä.

Kelsenin perusnormi oikeustieteen alkuräjähdysteoriana

 

 

Hans Kelsenin perusnormiajattelu muistuttaa alkuräjähdysteoriaa. Alkuräjähdysteoria selittää tarkasti ja uskottavasti, miten maailma syntyi. Kuitenkaan teoria ei selitä sitä, mikä aiheutti alkuräjähdyksen. Kysymykseen, mikä alkuräjähdyksen aiheutti, on annettu vastaukseksi, että kysymys on mieletön. Miksi kysymys sitten on mieletön? Siksi, ettei siihen ole vastausta.  Kuitenkin viime aikoina on alettu pikkuhiljaa antaa tilaa itse kysymykselle: Mitä oli ennen alkuräjähdystä. Vaikkei vastausta ole, ei kysymys ole todellakaan mieletön.

Erityinen vallanalaisuus

Yhteiskunnan kontrolli kaikista vähäosaisimpia kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Esimerkiksi kuntouttava työtoiminta ja muut pakkotyöt ovat yhteiskunnan suosiossa. Kuten aiemmin kirjoitin, niin nyt myös maahanmuuttajille suunnitellaan erityistä työvelvoitetta. Lasten ja nuorten sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat 20 vuodessa tuplaantuneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä