MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Olkiluoto

Olkiluoto 3 on vuosisadan tärkein ympäristöteko!

Good news everyone! Olkiluoto 3 on saamassa käyttöluvan vuosien taistelun jälkeen. Myöhästymisestä huolimatta OL-3 on isoin kotimainen ympäristöteko heti edellisen Suomeen rakennetun reaktorin jälkeen. Tässä pari avainlukua liittyen siihen, millainen energiantuotannon kolossi OL-3 on.

Ydinjäte pois Suomesta, kiitos!

Suomalaiset eivät halua, että ydinvoimaloiden jätettä loppusijoitetaan paikkakunnalle jossa he asuvat. Ehkä kuitenkin ollaan valmiita hyväksymään jätteen sijoittaminen naapurikuntiin - tai Venäjälle, jossa se varmasti olisikin paremmassa tallessa?

Uusi keskustelunaihe tulee olemaan vähemmillä lupavaatimuksilla asutuskeskusten nurkkiin rakennettavat pienreaktorit, joka onkin "parempi tulevaisuus"(?). Vai onko?

Mikä yhdistää Länsimetroa ja Olkiluotoa?

Toimin leipätyössäni eräiden ohjelmistoprojektien omistajana, sekä vastaan osastomme toimittajaverkostosta, mutta kun puhutaan Länsimetron ja Olkiluodon kokoisista harjoituksista, niin sormi menee suuhun. Tämä johtuu siitä, että ohjelmistoprojekteissani häärää yleensä vain pari hassua toimittajaa, ja toimittajaverkostokaan ei merkittävästi kymmentä suurempi ole.

Onko Tshernobylista opittu mitään?

# Seurasin tv:n uutislähetyksiä ja sitten Mika Taanilan ja Juha Eerolan dokumenttia Atomin paluu Olkiluodon kolmannesta ydinvoimalasta, jonka piti valmistua v. 2009. Nyt luvataan valmistumista vuodeksi 2018. Suomalaiset syyttävät viivytyksistä ranskalaisia toimittajia ja ranskalaiset toimittajat suomalaisia tilaajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä