MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkaton työnäyte

Onko järkee vai ei?

SAK:n pj Jarkko Eloranta totesi aamun Kalevassa, että hallituksen tulisi panostaa nyt työpaikkojen syntyyn, koska työttömien patistaminen ei tuo yhtään uutta työpaikkaa. Tähän on helppo yhtyä.

Olen jo toistakymmentä vuotta nostanut  asiaa esiin ja itsekin  välillä kyllästyttää toistaa samaa kaavaa, mutta se vain kertoo siitä, että olipa päätöksiä tekemässä kuka tahansa, työllisyyden hoidossa keskitytään sanktioimaan työttömiä.

Lindströmin työnäyte roskiin

Ministeri Jari Lindström (ps.)  on peruuttanut keväällä suurella kohulla lanseeraamansa palkattoman työnäytekokeilun.

Muun muassa ammattiliitto Pro vaati hankkeen perumista; muuten liitto ei ole mukana kilpailukykysopimuksessa. Lindströmin perääntyminen on hänen viisaimpia päätöksiään.

Työsuhteista on vastakin sovittava työmarkkinanosapuolten välillä, ja kolmikantaisesti, kun tarvetta on. Sanelu ei kuulu oikeus- ja sivistysvaltioon.

Pikku-Mustan tieteentekijöiden työnäyte työnäytteestä

Jari Lindströmin esitys työttömien työnäytekokeilusta herätti huomiota myös Pikku-Mustan yliopistossa. Talonmies oli aivan kiihtynyt aiheesta, eikä antanut puutarhassa tepastelevalle filosofille hetkenkään rauhaa.

Plaseboja työllisyyden parantamiseksi

Hallitus laajentaa työssäkäyntialuetta. Esitys on täysin riittämätön. Työssäkäyntialuetta tulisi laajentaa niin paljon, että työttömiä velvoitettaisiin ottamaan vastaan työtä myös kokonaan toisesta ulottuvuudesta. Siis siitä ulottuvuudesta, jossa sijaitsevat muun muassa työministeriö ja ne suomalaiset kylät ja kaupungit, joissa ei ole omia työttömiä. Mielestäni työtä tulee ottaa vastaan myös Kuusta, Marsista tai kansainväliseltä avaruusasemalta. Jos ei ole omaa kuurakettia, voi lainata naapurilta, mennä julkisilla tai pian villillä ja vapaalla taksilla.

 

Usko, toivo, petkutus …

... mutta suurin niistä on petkutus.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kehuu puoluetoverinsa Jari Lindströmin aikaansaamia uusia köyhän kansan kiusoja. Eerolan mukaan työpaikat eivät synny taikatempuilla (siitä olen samaa mieltä), mutta silti hokkuspokkuksilla niitä yritetään työttömien selkänahasta esiin manata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä