MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Periscope

Periscope – sovelluksien kauhu vai yksi monien joukossa?

Tämän vuoden alussa uutisoitiin useampaan kertaan Periscope nimisestä suoratoistopalvelusta, jossa voi lähettää livekuvaa koko maailman katsottavaksi. Yhtenä ongelmana nousi esille seksuaalirikokset, mutta tähän päivään mennessä poliisi ei ole tutkinut yhtään tähän aiheeseen liittyvää rikosta.

 

Se ei toki tarkoita, etteikö niitä olisi. Ilmoituksia on tosin muutenkin vain 16kpl koko Periscopen olemassa olon ajalta. Esimerkiksi Facebook näkyi viime vuonna n. 7500 poliisin ilmoituksessa.

 

Nopein totuus voittaa

Lauantaina sattui erikoinen tapaus. Rajat kiinni-rasistit keräsivät jälleen kerran rivinsä toistamaan “rahahanat kiinni tai raiskaajat vievät”-mantraansa Narinkkatorille Helsingissä. Tässä ei ole enää mitään erikoista, valitettavasti, kuten ei siinäkään että tein ystäväni kanssa lyhyen intervention tilanteeseen Refugees welcome-lipun kanssa.

Mitä näkyy Periscopesta?

Minä, kuten moni muukin suomalainen luki eilen Twitterin lisäohjelma Periscopesta eilen Nyt.fi lehden sivuilta. Olin toki kuullut ohjelmasta elo-syyskuussa, mutta olin ajatellut kokeilevani sitä sitten ”joskus”. Sitä ennen kun somemaailmasta kiinnostuneena piti korkata Tsü palvelu, josta onkin hyvää vauhtia kehittymässä uusi Google+.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä