MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Pilkka

Masennus on sairaus

Twitterissä ja muualla somessa on saattanut kuka vaan meistä, omissa some-kuplissamme löytää viime päivinä merkittävän määrän "mielenterveyden- asiantuntijoita". On aidosti kysytty kuluttaako politiikka ihmisyksilöt loppuun? On toisaalta kyynisesti pilkattu heikkoutta, kun ei tee edes fyysistä työtä. On nähty halveksuntaa, kun lomaakin on vuodessa 4,5 kuukautta. Surkeaa on huomata, miten empatia katoaa, kun kirjaudutaan someen.

Länsimainen oikeuskäsitys sallii "isänmaan" pilkan?!

Somessa on levinnyt tälläinen kuva, joka herättää monenlaisia tunteita. Taustalla oleva "Isänmaan puolesta" teksti ja edessä nuoria monivärisiä miehiä ironisissa asennoissa nyrkit pystyssä.

Sodan muistopatsas on Jämsässä.

Suomessa isänmaan pilkkaaminen ja häväiseminen ei ole rikos toisin kuin esimerkiksi Venäjällä. Venäjällä halutaan kunnioittaa niitä ihmisiä, jotka kaatuivat isänmaa puolesta ja näin mahdollistivat uuden sukupolven elämän.

Mitä on vastuullinen sananvapaus?

Vanhassa, kylmän sodan aikaisessa vitsissä yhdysvaltalainen ja neuvostoliittolainen keskustelivat sananvapaudesta. "Meillä Yhdysvalloissa on sananvapaus. Minä saan mennä Valkoisen talon eteen ja huutaa 'Reagan on idiootti'." "Mitä siitä? Saanhan minäkin mennä Kremlin porteille ja huutaa 'Reagan on idiootti'."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä