MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusvoimien materiaalihankinta

Kyky kriisi- ja sota-ajan nopeaan toimintaan edellyttää laajoja uudistuksia

Pääministeri Juha Sipilän hallitus antaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon eduskunnalle vuoden 2016 kevätistuntokaudella ja puolustusselonteon puolestaan vuoden 2016 syys- tai 2017 kevätistuntokaudella. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä arvioidaan myös mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutukset Suomelle. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko sisältää siis myös Nato-selvityksen hallitusohjelman mukaisesti.

Kyvykkyys nopeaan toimintaan on Suomen puolustusvoimien Akilleen kantapää

Maailmalla Suomi suitsuttaa puolustuskyvykkyyttään ennen kaikkea suurella miehistöreservillä. ”Suomen maanpuolustus perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja osaavaan reserviin, josta muodostetaan sodan ajan joukot. Reservin vapaaehtoistoiminta on nyt ja tulevaisuudessa yksi maanpuolustuksemme peruspilareista.”, totesi puolustusministeri Jussi Niinistö blogissaan 27.11.2015.

Suomen hävittäjälentokoneet vanhenevat

Seuraava eduskunta tulee todennäköisesti päättämään Suomen seuraavasta hävittäjälentokoneesta. Nykyisten F/A-18 Hornetien elinkaari päättyy noin vuonna 2025, mutta uusien tilaukset pitää tehdä huomattavasti aikaisemmin. Kyseessä saattaa olla Suomen historian kallein asekauppa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä