MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Riippumaton oikeuslaitos

Rikosnimike ”Julkinen kehottaminen rikokseen”

Viime viikon tiistaina Mikkelin käräjäoikeudessa käsiteltiin kolme vuotta vanhaa facebook kirjoitustani ennakkotapauksena rikosnimikkeellä ”Julkinen kehottaminen rikokseen”.

Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen

 

Jukka Leppälahden blogi ns. työttömien aktivointilaista kirvoitti ottaamaan esiin moneen kertaan haudatun ajatuksen perustuslakituomioistuimesta.

Taitavaa propagandaa ihmisen ja luonnon kustannuksella

Tuulivoimateollisuus on kokolailla tietoinen matalataajuisen melun tuomista ongelmista ihmisille ja eläimille. Sieltä löytyvät denialistit.

 

Kansanedustaja sanoo suomalaista oikeudenkäyntiä pelleilyksi

Alla Iltasanomien uutinen kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kommenteista oikeudenkäynnin jälkeen. Aika erikoista puhetta kansanedustajalta, joka itse osallistuu lakien laatimiseen. Antaako se luvan meille kaikille muillekin vähätellä tuomioita ja olla noudattamatta lakeja?

 

Julkaistu: 4.1.2017 13:54

Teuvo Hakkarainen ei aio valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Ministeri Lindström; populismia vai aito oikeuslaitoksen uudistus ?

 

LINDSTRÖMIN TORSO TOIMEKSIANTO

 

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) on käynyt Vaasassa lupailemassa tuomioistuinviraston sijoittamista kaupunkiin (Pohjalainen pääkirjoitus 22.8.). Niitä persujen lupauksia, sanoisi joku, mutta tutkitaan tarkemmin.

 

Korkeimpien oikeuksien kukkotappelu

 

Suomen oikeuslaitos ei perustuslain mukaisesti ole riippumaton. Sen kehittäminen ja toiminta riippuu poliittisesti johdetusta oikeusministeriöstä.

 

Ja kun sektoriministeriöillä on valtioneuvoston sisällä käytännössä itsenäinen päätösvalta, niin maamme oikeudenhoito riippuu jopa oikeusministerin puoluepolitiikasta.

 

Perustuslaillista vinoumaa on yritetty vuosikymmeniä tuloksetta oikaista lukuisten komiteoiden ja ryhmien erilaisilla esityksillä. Poliitikot eivät vallastaan hevillä luovu. Muitakin jarruja on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä