*

MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananpaus

Terve ja eheä kuin sananvapaus Suomessa!

Laura Huhtasaari on kirjoittanut blogin otsikolla ”Sananvapauden tila on tulehtunut”. Lukematta enempää kommentoin sitä näin:

Kirjoitusoikeus US verkkolehdessä

Uusi Suomi palautti allekirjoittaneelle kirjoitusoikeuden kuluneella viikolla. Kiitos tästä ylläpidolle. 23 syyskuuta 2016 alkanut kirjoituskielto kesti hieman vajaa puoli vuotta. Kirjoitusoikeutta sain hakea takasin jo ensimmäisen kuukauden jälkeen. Kirjoitusoikeushakemukseni johtivat uusiin ilmoituksiin hakea jälleen kuukauden päästä oikeutta uudelleen. Muutaman kuukauden jälkeen kirjoitusoikeushakemuksiini ei enää vastailtu. Edeltävällä viikolla saamani tieto kirjoitusoikeuteni palautumisesta on todiste siitä, että meillä on vielä jonkin tasoinen sananvapaus.

Pitääkö olla huolissaan vai pitääkö olla vain hämmästynyt?

 

7.12. Oma kannanotto / Vastine Hesarille (ei päässyt julkaisuun)

HS uutisoi 6.12.2016: Kansanedustaja Lea Mäkipää selvitellyt potkujen mahdollisuutta Terhi Kiemungille.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004895579.html

Syyttäjät makutuomareina

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen näyttää vetävän perussuomalaiset poliitikot yksi kerrallaan käräjille. Jokaisen uuden syytteen myötä hänen oma arvostelukykynsä puolittuu, ja syyttäjästä tulee ennen pitkää makutuomari.

Kirjaroviot

Taasko ihminen, kansanedustaja Hakkarainen mielipidekirjoituksestaan roviolle?  No, viimeksi hiillostettiin Hannu  Salamaa.  Silloinkin uskonnollisuuden nimissä.

Aate voidaan tuhota ainoastaan osoittamalla se turhaksi.  Nykymeno saa minut harkitsemaan PSn jäsenyyttä.  Jos huolivat.

Sananvapauteen kuuluu kaikki

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 19. artiklan mukaan sananvapauteen kuuluu ihan kaikki: “Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.”

Älä kirjoita tätä nettiin turvapaikanhakijoista

Tuoreessa apulaisoikeuskanslerin päätöksessä (löytyy tästä) otetaan kantaa siihen, milloin nettiin huutaminen ei enää ole kansanvallan koskematon perusoikeus vaan mahdollisesti rangaistavaa vihapuhetta, josta pitäisi aloittaa esitutkinta.

Tässä muutama nosto:

- Rikoslain 11 luvun 10 §:ssä säädetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Turvapaikanhakijat on kyseisen pykälän mukainen ihmisryhmä. (Poliisihallitus)

Sanavapaus-postimerkkisarja pitäisi julkaista

Postin verkkosivuilla kirjoitettiin tammikuussa 2016 seuraavasti:

”Posti on suunnitellut julkaisevansa toukokuussa postimerkkiarkin, jonka teemana on sananvapaus, tärkeä demokratian peruspilari ja tärkeä arvo Suomessa…Postimerkkiarkissa on viisi sananvapauteen liittyvää teemaa, jotka ovat eläinten oikeudet, tuloerot, kulttuuriarvot, maahanmuutto ja energiamuodot. Aiheet ovat suomalaisia puhuttavia, ajankohtaisia aiheita…”

Suomesta yksipuoluemaa ja Pohjolan Itä-Saksa?

Suomalaisen yhteiskunnan poliittinen korridori on kapeutunut valtaapitävän etuoikeiston bulevardiksi. Kulunut vuosi on osoittanut, että kaikki puolueet ovat käytännössä yhtä ja samaa ideologiaa. Puolueesta riippumatta oppositiossa kyllä näytöksenomaisesti ollaan toista mieltä, mutta hallituksessa on tehty, ja tehtäisiinkin sitä yhtä ja samaa politiikkaa.

Perussuomalaisetkin asettuivat ruotuun ja lopettivat EU- ja eurokritiikin. Puolue on hissun kissun lopettanut myös maahanmuuttopolitikoinnin.

Oikeus kritiikkiin on kaksisuuntainen tie

Miten on mahdollista, että Aito avioliitto ry:tä voi mustamaalata vaikka kolmesti päivässä, mutta yksikin Seta ry:tä kriittisesti ruotiva blogiteksti poistetaan? (Arto Jääskeläinen, 2.3.2016) Odotan tämän tiimoilta korjausliikettä.

Tälle vuodelle Setalle on myönnetty 792.000 euroa RAY:ltä. Seta ry saa siis valtavan rahallisen tuen  toimintaansa vuosittain ja jo siitä syystä kansalaisilla on oikeus pohtia millaiseen toimintaan raha menee.

Asiallisen tiedon tuojana esiintyvä Seta ry perustelee vuoden 2015 Kunniarotta-palkintoa näin:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä