MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Sateenkaaripapit

Jossain sateenkaaren alapuolella

Evankelisluterilaisen kirkon tuomiokapituleissa on käyty neuvotteluja yhteisestä linjasta siihen, miten mies- ja naispareja vihkiviä pappeja pitäisi tarkkailla ja rangaista. Tuomiokapitulien ratkaisut ovat toistaiseksi olleet keskenään varsin erilaisia samankaltaisissa tapauksissa.

Sateenkaariparit voittivat ja hävisivät

"Kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä." Näin määrittelee kirkollisen vihkimisen edellytykset sekä vanha (1993) että uusi tänään 18.5. 2018 hyväksytty Kirkkojärjestys.

Mietittävää sateenkaariliitoista

Sateenkaariajattelu on levinnyt muutamiin luterilaisen kirkon pappeihin. He ovat vihkineet muitakin kuin heteropareja. Tämä toiminta ei vastaa kirkon perinteitä eikä avioliittokäsitettä ja siksi ollaan konfliktissa kirkon sisällä ja mediassa. En nyt ryhtynyt tätä kirjoittamaan saarnatakseni kenellekään mitään, koska en ole pappi enkä kuulu kirkkoon. Mutta minulla on looginen kysymys sateenkaariliittojen esitaistelijoille; milloin aiotte vaatia juutalaisia ja muslimiseurakuntia Suomessa vihkimään heteroista poikkeavia pareja?

Sateenkaaripappien missio etenee ruohonjuuritasolla

Helsingin Sanomat julkisti tänään kuvagallerian, missä esiintyy omilla kasvoillaan 51 sateenkaaripappia. Nämä papit haluavat symboloida tasa-arvoisen avioliittokäsityksen leviämistä ev.lut. kirkossa piispojen kielteisestä linjauksesta ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin tuoreesta ratkaisusta huolimatta.

Täytyy myöntää, että sateenkaaripappien ruohonjuuritason missio vaatii rohkeutta. Edessä saattaa olla sivalluksia vasten kasvoja virallisen kirkon käsistä.

Yli 20 pappia ilmoittanut julkisesti vihkivänsä sateenkaaripareja

Psykoterapeuttina toimivan entisen seurakuntapastorin Toni Fagerholmin ylläpitämällä Sateenkaaripapit-sivustolla julkaistavalle listalle on ehtinyt kertymään jo 23 evankelis-luterilaisen kirkon papin tiedot. Listan papit ilmaisevat avoimesti valmiutensa suorittaa samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen, avioliiton siunaaminen mukaan lukien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä