MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Eu-politiikka

Sotilaallisen kauttakulun salliminen on Suomen ensimmäinen koe EU-puolustuksessa

Yhdysvaltain Eurooppa-joukkojen (USAREUR) maavoimien komentaja Ben Hodges nosti sotajoukkojen siirtoon liittyvät ongelmat esille ensi kerran lehtihaastattelussa marraskuussa 2015 (Defence Matters 18.11.2015). Sen jälkeen asiaa on pidetty yllä monessa yhteydessä (esim.

Millaisen EU:n haluamme?

Pääministeri Sipilä ja useat mediat puhuvat eilisen Emmanuel Macronin esityksen jälkeen ikään kuin itsestäänselvyytenä Suomen linjasta, johon kuuluvat myönteinen suhtautuminen EU:n toimien tehostamiseen, puolustusyhteistyön vahvistamiseen ja rajavalvonnan lujittamiseen. Samalla annetaan tuomio yhteisvastuun kasvattamiselle, EU:n instituutioiden vahvistamiselle ja yhteiselle talouspolitiikalle. Näin Suomi ryhmittyy integraation jarruttajien joukkoon, joiden asemien koetaan vahvistuneen AfD:n tuoreen vaalivoiton myötä.

Länsivelkojen maksu muutti Venäjän suunnan, yhteistyö länteen ei enää palaa

Elokuun 21. päivä vuonna 2006 oli merkittävä päivä Venäjälle. Venäjän valtio oli maksanut Neuvostoliiton aikaisia loppuvelkojaan yli 18 miljardia euroa 17 eri velkojamaalle. Venäjän finanssiministeri Aleksei Kudrinilla oli elokuisena torstaina suuri kunnia julkistaa, että Pariisin klubin jäsenmaat eivät enää ole Venäjän velkojia Neuvostoliiton aikana syntyneiden lainojen suhteen.

Suomi EU:n ytimessä

Suomi on taivaltanut päättäväisesti 20 vuoden ajan Pohjan periltä Euroopan vallan ytimiin. Tilannekatsaus 2015:

 

"Brittilehti tylyttää: Suomella ei ole mitään vaikutusvaltaa EU:ssa"

 

"Tsipras rehvasteli Kreikan tv:ssä Suomen nöyrtymisellä: ”Heidän on pakko antaa 82 miljardia euroa”

 

... ollaan kohta selvästi voiton puolella...

Perussuomalaisten nousu hallitukseen puhuttaa Euroopan lehdistöä

Yle Uutiset on koonnut sivuilleen ansiokkaan koosteen Euroopan eri maiden lehdistön arvioista perussuomalaisten noususta hallitukseen Ja Timo Soinista sen uutena ulkoministerinä. Lehdet myös arvioivat sitä, miten Suomen Eu-politiikka tämän myötä muuttuu.

Tulevan hallituksen EU-linja

Tulevan hallituksen maahanmuuttolinjan ohella suurimmat odotukset kohdistuivat siihen, mikä on sen linja EU-politiikassa ja eurokriisin hoidossa.

Ehdotuksia EU-politiikan painopisteiksi

Hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk.) kysyi (7. kysymyksessä) eduskuntapuolueilta myös näkemystä siihen, mitkä ovat keskeiset Suomen EU-politiikan painopisteet

Seuraavassa ehdotuksiani EU-politiikan painopisteiksi:

Euro- ja EU-politiikka uusille raiteille

Julkaistu Salon seudun sanomien Tätä mieltä -palstalla 7.8.2014

 

Suomen kuulumista euroalueeseen on ensi vaalikaudella punnittava todella tarkasti. Tällä hetkellä on selvää, että euro on Suomelle haitallinen valuutta. Samaa mieltä ovat eurohistorian saatossa olleet lukuisat asiantuntijat. Virallinen totuus tulee eurouskovaisten suusta. 

Suomineidon kohtalo?

Saksan Angela Merkel ja Venäjän Vladimir Putin ovat käyneet The Independent lehden mukaan salaisia rauhanneuvotteluita liittyen Ukrainan tilanteeseen. Tavoitteena on, että Venäjä vetää taloudellisen ja sotilaallisen tukensa Ukrainan kapinallisilta ja että Ukraina vastineeksi lupaa olla liittymättä sotilasliitto Natoon. Listalla on myös Ukrainan pian päättyvä kaasusopimus.

Kokenut "kehäkettu" EU:n komission johtoon

 

EU:n jäsemaiden johtajat äänestivät 26 puolesta - kaksi vastaan Jean -Claude Junckerin uuden komission puheenjohtajaksi. Britannian pääministeri David Cameronin sinnikkäästä vastustuksesta huolimatta Saksan liitto-kansleri Angela Merkelin tuella Luxenburgin entinen ja pitkäaikaisin ( 18 vuotta ) pääministeri tuli valituksi. Vain Unkari vastusti Junckerin valintaa Britannian ohella. Europarlamentti vahvistanee virallisesti nimityksen heinäkuun aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä