MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Tiedottaminen

Miksi delfiinit saivat somen sekaisin?

Lauantai-iltana Twitteriin ilmestyi YLE:n twitti, jossa kerrottiin, että Särkänniemen delfinaarion edessä oli pari rekkaa ja epäiltiin, että kyse on delfiinien siirrosta. Ei kulunut kovinkaan pitkää aikaa, kun jo tiedettiin kertoa, että Pirkkalan kentällä odotti lentokone, joka kuljettaisi delfiinit Kreikkaan. Vaikka some tiesi, toimittajat valittivat, että Särkänniemeltä ei virallista tietoa saada.

Sen sijaan poliisi vahvisti epäilykset oikeiksi.

Klassinen joukkoammuskelu

Saksan viranomaisten ja saksalaisen median toiminta Münchenin joukkosurman yhteydessä oli kunnioitettavan hyvää.

Tapa, jolla poliisin, syyttäjän ja hallinnon edustajat kohtasivat median edustajia ja antoivat tietoja median käyttöön kriisin hahmottamisessa ja ratkaisemisessa, oli esimerkillistä viranomaisten kriisityöskentelyä kansalaisten suojelemiseksi - yhteistyössä median kanssa.

S-pankki ja surkea palvelutaso!

Olen ollut Elannon jäsen vuosikymmeniä. Jossain vaiheessa, erilaisten fuusioiden seurauksena, olen ajautunut osakkaaksi, maksamalla 100 euron osuusmaksun.

Hitaassa prosessissaan S-pankki on sulauttamassa Lähi-Tapiola -pankkia omiin toimintoihinsa. Aika ajoin tilannetiedotusta putoilee postilaatikkoon, mutta mitään selvyyttä ei kuitenkaan tunnu olevan.

Tilastoraiskausta, eli se aamu, kun tolkun mieheltä “palo hihat”

Vaikka poliisin raiskausrikoksista tiedottaminen jättääkin monella tapaa toivomisen varaa, poliisi paljasti kuitenkin erään mielenkiintoisen seikan.

Poliisiin vuotta 2015 koskevan tilaston mukaan 22 raiskausrikoksista epäiltyä on peräisin samasta valtiosta.

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan Suomessa asui vuoden 2014 loppuun mennessä vakituisesti yhteensä 2805 kyseisen valtion kansalaista ja saman viraston turvapaikanhakijoita koskevan tilaston mukaan sanotusta valtiosta  Suomeen saapui vuonna 2015 turvapaikanhakijoina yhteensä 619 henkilöä.

En kommentoi

Suomessa poliittinen keskustelu on hävettävän alhaisella tasolla. Tai ehkä voi melkein sanoa, ettei sitä ole.

Kansanedustajaksi pyrkivä oululainen kansanedustaja (kepu) näytti pari päivää sitten naama punaisena mallia, miten opetellaan sanomaan toimittajalle: En kommentoi. En kommentoi. En kommentoi. Tyylistä saattoi päätellä, että asia oli uusi ja vaikeasti hahmotettava. Taisi miestä suorastaan pelottaa.

Ministerit eivät hallitse hallittaviaan

Tiistaina julkisuuteen vuoti ulkoministeriön tulevaisuuskatsaus ”Suomen asema, turvallisuus ja hyvinvointi monimutkaistuvassa maailmassa". Myös puolustusta selvittävän parlamentaarisen työryhmän raportti vuoti julkisuuteen ennen tiedotustilaisuutta.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että hommat eivät pelitä niinkuin pitäisi. Vanhan sanonnan mukaisesti häntä heiluttaa koiraa.

Virkamiesten tehtävänä on valmistella asioita ministerin antamien ohjeiden mukaisesti. Myös niistä tiedottamisen pitää tapahtua sovitulla tavalla.

Epävarmuus on vakavin häiriötekijä kansalaisten turvallisuuskokemuksessa

Aika näyttää vahvistavan mielikuvia, että mitä tahansa ollaan valmiita tekemään omien valtiollisten etujen eteen.

Malesian lentokoneen alasampuminen on selvä merkki siitä, että panokset koventuvat. Samaan aikaan, kun läntiset valtiot tiukentavat pakotteitaan, idässä ollaan valmiita kostoon. Oliko tässä kyse kostosta?

Maksu tarvitaan henkenä, syyttömän henkenä. Puhutaan vain ihmisuhreista, jotka maailmanlaajuisesti koskettavat vain pientä osaa meistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä