MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuntijako

Onko (koulu)pakko, jos ei tahdo?

Oppivelvollisuusikä ei nouse. Kiitos hallitus! Olisihan se ollut hullua kiusata kiukkuista murkkua vielä yhden pakkolisävuoden verran koulunpenkillä. Lisävelvollisuusvuotta yritettiin väkisin tuputtaa niille, jotka huonoiten koulussa viihtyvät jo muutenkin. Syrjäytyneillä tai syrjäytymisvaarassa olevilla nuorilla on usein jo yläkouluaikanaan niin massiiviset poissaolot, että ikärajan nosto olisi ollut täysin turha toimenpide. Se olisi vain raskaasti lisännyt kuntien kustannuksia.

Elämänkatsomustietoa ja uskontoa ei pidä yhdistää

Koulukeskustelussa vaaditaan yhä kovemmin äänenpainoin, että uskontojen opetus ja uskonnottomille tarkoitettu elämänkatsomustieto pitäisi sulauttaa yhdeksi, kaikille yhteiseksi aineeksi.

Ei yleissivistystä ilman historian tuntemusta

Opetusministeriön työryhmä antoi viime vuoden lopulla ehdotuksia lukion ja sen tuntijaon kehittämiseksi. Puhuttiin jopa historian opiskelun muuttamisesta vapaaehtoiseksi. Niin ei saa missään tapauksessa käydä.

Hyvä historian tuntemus on olennainen osa hyvää yleissivistystä.

Historian ja yhteiskunnallisten aineiden tuntimäärät lukiossa on pidettävä riittävinä. Suomen kaltaisella pienellä maalla ei ole varaa nuorisoon, joka ei tunne historiaa. Oman maan ja kansankunnan menneisyys on tunnettava, jotta voi parantaa maailmaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä