MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikkabisnes

50 päiväsakkoa facebook kirjoituksesta

Työlistalla tälle päivälle oli istunto Etelä-Savon käräjäoikeudessa, koskien 2015 facebookiin jakamaani Uuden Suomen artikkelia omalla saatetekstilläni. Medioissa saatetekstini ilman jakamaani linkkiä nostettiin yhdeksi pääuutiseksi. Uutisissa kirjoitukseni kytkettiin monenlaisiin rikollisiin toimiin, joista en ollut maininnut sanallakaan.

Hyväntekijät kotouttamaan rikoksiin syyllistyneet tp-hakijat yhteiskuntaan

Hyväntekijät auttamaan rikoksiin syyllistyneitä turvapaikanhakijoita kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Vapaa liikkuvuus rikollisten etuoikeus?

Allekirjoittanut järjesti yrityksellään viime heinäkuun alussa viisi päivää kestävän voimanoston EM kilpailun Vantaalla. Kilpailuun osallistui noin 400 kilpailijaa 22:sta maasta. Vaikka kyseessä olikin euroopanmestaruuskilpailu, oli  lajiliitto (WPC) antanut muutamalle Euroopan ulkopuoliselle maalle oikeuden osallistua tapahtumaamme. Euroopan ulkopuolelta kilpailijoita tuli Azerbaidzanista, Iranista ja Israelista.

Maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka kaventamassa kuntademokratiaa

Lappajärvellä on harvinaisen valveutunutta kunnanvaltuuston väkeä. Joukko kunnanhallituksen jäseniä aikoi päättää turvapaikanhakijoiden sijoittamisen kuntaan puolisalassa ilman kunnanvaltuuston päätöstä. Alkujaankin turvapaikanhakijoiden tulo hoidettiin paikkakunnalla pienen piirin juttuna, eikä valtuustolle silloinkaan annettu tietoa kovinkaan hanakasti.

Turvapaikkaralli ei ole solidaarisuutta vaan hulluutta

 

Olin työmatkalla Syyriassa viisi viikkoa, piipahtaen myös Jordaniassa ja Libanonissa mieheni kanssa loka-marraskuussa 2010. Leikkipaikan vieressä, Vanhan Damaskoksen laidalla noin 12-vuotias poika osoitti valokuvaajaa aidon näköisellä leikkipistoolilla. Hänen hymynsä oli ylpeyden ja ujouden viikarimaista sekoitusta. Tytöt, vähän nuoremmat, huivein peitellyt, katsoivat poikaa ihailevasti. Yhdellä tytöistä oli ruusu kädessään. Lapset vaikuttivat hyvinvoivilta, luottavaisilta, keskiluokkaisilta.

 

Business as usual?

Alan kuulostaa jo vanhalta rikkinäiseltä levyltä, mutta en voi olla kommentoimatta taaskaan turvapaikanhakijoihin liittyvää asiaa. Ja ei tarvitse huolia, jos kuulostan levyltä niin tuntuu kuin olisin viimeiset kuukaudet puhunut lähinnä seinille kun katsoo eri toten sisäministeriön toimia. Erityisesti minua hämmästyttää Pekka Haaviston tämänpäiväinen lausunto siitä, että turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen ei ole rajaa sekä se, että turvapaikanhakijoille järjestetään hotellitasoista majoitusta.

Turvapaikkabisnes tarvitsee miljardeja

"Turvapaikkahakemusten" käsittelyyn tarvitaan peräti 500 henkilöä. Lisäksi moninkertainen määrä muihin tehtäviin. Kaikki tämä tapahtuu veronmaksajien rahoilla.  Satoja miljoonia, jopa miljardeja euroja.

Nämä eurot ja henkilöt ovat jostakin muualta poissa. Toistan: jostakin muualta poissa! Onko se oikea arvovalinta?

Ei minulla nyt muuta...

.................................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Oulun ruokamielenosoitus ja turvapaikkabisneksen harmaa talous?

HS:n mukaan valtio turvautuu turvapaikkakriisissä yrityksiin, jotka jo pyörittävätkin vastaanottokeskuksia. Kulttuurien lukutaitoa on nyt syytä peräänkuuluttaa tässäkin suhteessa. Oulun ruokamielenosoitus saattoi harmaan talouden tunnollisimpien viranpuolestaepäilijöiden mielestä paljastaa aiheelliseksi erään ihmissalakuljetusbisneksessä jonkin aikaa uumoillun kuvion tai ainakin vahvistaa epäilyksiä "tilintarkastuskamreerihenkisen" teorian suuntaan.

Terveisiä Hölmölästä vol.2

On pakko purkaa omia ajatuksia edelleen vaan hullunkurisemmasta kotimaasta Hölmölästä, joka täyttyy kovaa vauhtia turisteista. Kirjoitan myös niiden puolesta, joita on kielletty tuomasta ajatuksiaan esiin ja jotka eivät uskalla julkisesti mielipiteitään kertoa. Jopa sellaiset kylänmiehet ja tuttavat, jotka ovat aiemmin suhtautuneet suopeasti auttamistyöhön, ovat saavuttaneet lakipisteensä eivätkä voi ymmärtää tilannetta, joka Suomea ja Suomen rajoja kohtaa.

Piiri pieni pyörii, poliitikot siinä hyörii

Eivätkä sormet sano soo soo..

Tänään saimme lukea Iltalehdestä, kuinka Espooseen avataan ensimmäinen yksityinen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Ja palveluntuottajana on lehden mukaan Luona Oy. Nopealla vilkaisulla Luona Oy:n päättäjähaku toi tuttuja nimiä vilisevän listan lukijalle. Mukana on demari  Iivari ja demarien euroedustajan aviomies Natri, Espoon kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Lauslahti, Baronan toimitusjohtaja Oksa ja kirsikkana kakun päällä Helsingin kaupungin työhuoneen sisutuksessa kunnostautunut entinen sosiaalijohtaja Voutilainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä