MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Voiton päivä

Euroviisut ovat ”Eurooppa-pilakuva”

# Euroopan Unioni kulkee kangerrellen kohti yleviä päämääriään, jotka näyttävät katoavan yhä kauemmaksi. Yksi Eurooppa-projekti sen sijaan kerää huomiota, mainetta ja kunniaa. Kysymyksessä on Eurovision laulukilpailu, Euroviisut. Ne alkoivat ”kertatapahtumana” 1950-luvun lopulla ja ovat kehittyneet suoranaiseksi megavillitykseksi.

Eurooppa-päivä vai Voiton päivä vai molemmat?

# Tiistaina 9.5. oli Eurooppa-päivä. Venäjällä sitä vietettiin Voiton eli Pobedan päivänä, День Победы. Tuota Voiton päivän juhlintaa on nyttemmin yritetty rantauttaa myös tänne Suomeen. Hitlerin kukistamista kannattaakin todella juhlia myös lännessä. Olihan siinä lännellä vähintään yhtä ratkaiseva osa kuin Stalinin Neuvostoliitolla.

Miten voittoa natsismista PITÄISI juhlia?


Toisen maailmansodan lopulla voitettiin Natsi-Saksa, joka perustui mm. rotuoppiin. Suuri rooli tässä oli hyvin monikansaisella ja -rotuisella NL:lla. Miten tätä voittoa sopisi sitten juhlia?


Hyvä tapa olisi muistaa, mikä voitettiin: voitettiin mm. ajattelu, jonka mukaan jotkut kansat ovat herrakansoja ja toiset alempia. Tästä ajattelusta kun ei hyvä ollut seurannut.

Maailmansodan onnellisen loppukäänteen johdosta kansat ovat nyt siis tasa-arvoisia ja niillä on yhtäläiset oikeudet, esim. oikeudet omaan kieleen ja kulttuuriin.

Voitto sodasta

Venäjällä vietetään tänään toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotisjuhlia. Juhlallisuuksien avulla maan johto pönkittää kuvaa sankarillisesta Venäjästä, joka lähes yksin pelasti Euroopan fasismin ikeestä. Tuo uroteko nosti Venäjän todelliseksi suurvallaksi eli asemaan, johon presidentti Putin on taas johdattamassa kansaansa. Mutta kuten Hitlerin joukot yrittivät aikanaan tuhota Venäjän, nyt samaan pyrkivät USA:n johtamat länsimaat. Tätä todistaa parhaiten fasistien nostaminen valtaan Venäjän kansojen perheeseen kuuluvassa Ukrainassa.

Voiton päivä 8. vai 9. toukokuuta? - Eurooppa ja Venäjä käsi sydämellä

Toukokuun 8. päivää vietetään Länsi-Euroopassa perinteisesti muistaen sodan loppumista, Hitlerin hallinnon kukistumista ja vapauden koittamista länsiliittoutuneiden voiton myötä. Itä-Euroopassa ja Baltian maissa ei nähdä aihetta juhlia toukokuun  9. päivänä natsifasismin vaihtumista neuvostofasismiin.

Yön Susien ym. stalinistien voitonjuhla 9.5. kiellettävä sivistysvaltioissa

Länsi-Eurooppa juhlistaa muun sivistyneen ihmiskunnan myötätunnolla voittoa natsismista toukokuun 8. eli Voiton päivänä. Toukokuun 9:ntenä sitä vastoin riekkuvat eräät itäeurooppalaiset pimeät voimat Neuvostoliiton sotasyyllisyyden kieltävissä ja stalinilaista kansanmurhadiktatuuria ylistävissä imperialistis-militaristisissa internatsirituaaleissaan. Miksi sallia tuollainen irvokas neuvostofasistis-totalitaristinen ihmisyydenhäväistys Euroopassa heti oikeaa Voiton päivää 8.5. seuraavana päivänä?

Valtakunnanvozhd Putin närkästyy Suomelle Rauhanmanööverin 9.5. boikotoinnista

Jotkut "hitleriläisyyteen, uusnatsismiin ym. venäjävastaiseen totalitarismiin viehtyneet läntiset antikristilliset valtiolliset ja pääomapiirit" ovat osoittaneet käsittämätöntä haluttomuutta osallistua toukokuun 9. päivän antifasistiseen kv. Voiton päivän juhlaan Venäjän, Pohjois-Korean Demokraattisen Kansantasavallan, Euraasian Unionin jäsenvaltioiden, Venezuelan ja muiden kv. kansanvaltaisten rauhanvoimien rinnalla.

Bulgarian presidentti ei osallistu Putinin sotilasparaatiin

Bulgarian presidentti Rosen Plevneliev ei osallistu "Voiton Päivän" juhlallisuuksiin Moskovassa 9 toukokuuta, kertoo newsbg.ru. Sotilasparaatia aikovat seurata ainakin Kiinan ja Pohjois-Korean kommunistijohtajat.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Norjan pääministeri Erna Solberg kuulemma miettivät vielä osallistumistaan.

http://www.newsbg.ru/obschestvo/89-obschestvo/11574-prezident-bolgarii-n...

Matkustaako presidentti Niinistö Putinin sotilasparaatiin?

Moskovassa järjestetään 9 toukokuuta suuri sotilasparaati, kun toisen maailmansodan päättymisestä on kulunut 70 vuotta. Paikalle on kutsuttu valtionpäämiehiä kaikkialta maailmasta, osallistumisensa on Izvestija-lehden mukaan varmistanut kolmekymmentä. Mutta lännessä jahkaillaan. Venäjän ja lännen suhteet ovat viilentyneet Ukrainan takia siihen pisteeseen, että voiton päivä on vaarassa muuttua kommunistien tynkäjuhlaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä