MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylikulutuspäivä

Ylikulutuspäivä – Nyt!

(IS-media informoi näyttävästi liki kaikista tuuteista kulutusjuhlaamme - ”pahimmasta vähäisimpään”. Laskennallisesti vuotuinen ylikulutuspäivä alkoi eilen 8.8. - tänä vuonna 2016 - ollen jälleen lähempänä vuoden alkua kuin kuunaan |1)

 

Kasvua huudetaan - mikä on riittävästi?

Espanja rypee kasvufilosofian jälkeisessä velkaturbulenssissa. Kreikka äänestää kasvun jälkeiseksi ajaksi velkojensa maksamattomuutta. Me kaikki söimme itsemme näyttötalouden vertailubuumissa turpeiksi, velalla. – Suomikin velkaantuu koko ajan lisää, koska pitää myös saada lisää ja vielä kerran lisää. Mikä on muuten se riittävä määrä?

 

Työ on mittari, ja työn pitää tuottaa lisää työtehtäviä – koska työ on meidän eliksiiri ja oikeus kuin velvoite. ---

...

 

TV2 ~ "Loputon kasvu rajallisesta maapallosta?"

(YLE TV2 esitti 20-vuotisjuhla Ajankohtaisen Kakkosen. "Kuoleeko kapitalismi, mitä teemme ahneudelle ja kuinka vastaamme nousevaan hätään ja kurjuuteen")
.
[   ...  "kulutuksellinen näyttötalousjuhlinta on vedenjakajallaan putoavassa liikkeessä. Kasvu ei voi olla rajatonta rajallisessa maailmassa. Tasapuolisempi jakauma maapallollisesti on edessä - kiinalaiset ja intialaiset tulevat mm. ottamaan osansa ja meidän kulutustasoon päästessään meillä tuleekin olla kaksi uutta maapalloa luomassa siihen tarvittavia resursseja"   ...  ]

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä