*

MarkoFobbaForss

Dekriminalisointi

Kannabiskortti käyttöön!

Kannabiskortin ideana on lupa käyttää kannabista niin virkistyskäytössä kuin lääkekäytössä, Se sisältäisi myös luvan kasvattaa kannabista kotonaan. 1-10 kasvia, pistokkaiden tai taimien määrää ei rajotettaisi. 

Luvan voisi saada lääkäriltä, eli lääkäri arvioisi onko kyseiselle henkilölle todellista haittaa kannabiksesta. Lähinnä tämä koskisi henkilöitä joilla on mielenterveydellisiä ongelmia. Tällöin lääkäri voisi evätä tai muuten rajoittaa henkilön kannabiksen käyttöä. Tai sitten vain antaa oikeuden käyttää CBD tuotteita. 

Norja: Huumepolitiikka ja laki

Norja on päättänyt tehdä huumausainepolitiikkaansa suuren muutoksen, varsinkin jos vertaa muihin pohjoismaihin. Erityisesti Suomeen ja Ruotsiin.

Siellä on tehty päätös dekriminalisoida huumeiden käyttö. He siis ovat huomanneet, että rankaiseminen ei tuota kuin lisähaittoja ihmisille. Rankkujen sijaan he ryhtyvät panostamaan hoitoon ja ilmeisesti myös realistiseen valistukseen.

Hyvä ja järkevä suunnanmuutos, joka olisi Suomessakin syytä tehdä. 

Vasemmisto,Vihreät tukevat kannabiksen dekriminalisointia

Olen käsittänyt, että otsikon puolueen kannattavat kannabiksen dekriminalisointi.Myös Piraattipuolue,Liberaalipuolue on osoittanut järkeä asian suhteen.

Itse kannatan säänneltyä markkinaa, jossa ikärajat pitää ja tarvittaessa pääsee hoitoon. Eli samanlaiset markkinat kuin alkoholin, tupakan kohdalla on.

Mitäs muut puolueet ovat asiasta mieltä? Onko heillä asiaan kantaa, jos on olisi se hyödyllistä tietää.Uudet vaalit voi olla piankin edessä.

Jos ajatusta vastustaa, olisi perusteet sille mukava kuulla.

Huumeiden käytöstä ei pidä rangaista

Portugali dekriminalisoi kaikkien huumeiden käytön melkein 15 vuotta sitten. Tulokset ovat olleet selvät: kaikki huumeisiin liittyvät ongelmat ovat vähentyneet. Maassa siis kuolee vähemmän jengiä huumeisiin, ihmisillä on vähemmän huumeriippuvaisuutta ja huumeita jopa käytetään vähemmän kuin monissa maissa, joissa huumeiden käyttäminen on laitonta.

Kunnianloukkauksen dekriminalisointi

Valtakunnansyyttäjä  Matti Nissinen ehdotti tänään Ylellä kunnianloukkauksen dekriminalisointia, joka oli tervetullut avaus keskustelulle. Nettipoliisi on tätä asiaa spekuloinut jo jonkin aikaa esimerkiksi blogikirjoituksissaan, koska käytännössä etenkin somessa tapahtuneita kunnianloukkauksia ei enää juuri tutkita. Viime vuonna poliisi kirjasi 5000 rikosilmoitusta kunnianloukkauksista, joista 1300 lähti syyttäjälle ja vain 150 ylitti syytekynnyksen. Olisiko siis parempi jatkossa satsata resursseja tutkintaan, vai poistaa koko pykälä?

Ajankohtaisen kakkosen (A2) Kannabis-ilta

Moraalinen voittaja oli tässä keskustelussa kieltolain kumoamista eli dekriminalisointia käytännössä vaatineet.. sen asenteen jakoi jossei suoraan niin epäsuorasti myös itse ministeri Päivi Räsänen..

USA:n tie ei ole meidän?

Anneli Jäätteenmäki kirjoitti kannabiksen laillistamista vastaan Puheenvuoro-blogissaan. Tavanomaisesti kieltopolitiikkaa ajavat poliitikot viljelevät asiavirheitä ja useaan otteeseen kumottuja argumentteja, mutta tässä Jäätteenmäki tekee poikkeuksen: hänen tekstissään ei ole kannabiksen kieltolakia puolustelevia argumentteja lainkaan! Jäättenmäen tekstissä on sen sijaan neljä epäargumenttia, jotka huolimaton lukija voisi tulkita perusteiksi tukea kieltopolitiikkaa.

Kannabisaloite: Yli 8000 allekirjoitusta alle viikossa

Kansalaisaloite kannabiksen käytön ja omaa käyttöä varten tapahtuvan hallussapidon ja kasvatuksen rangaistavuudesta luopumiseksi avattiin allekirjoitettavaksi viikko sitten.

 

Ensimmäisen vuorokauden aikana allekirjoituksia kertyi yli 3000. Kahdessa vuorokaudessa kannatuksia oli jo yli 5000.

 

Viikon aikana kannatusilmoituksia on annettu pelkästään sähköisesti yli 8000 kappaletta.

Kannabiksen kieltolaki tappaa

Kannabiksen kieltolakia puolustellaan usein vetoamalla kannabiksen haittoihin ikään kuin dekriminalisoinnin tai laillistamisen kannattajat eivät olisi niistä tietoisia. Todellisuudessa asia on täysin päinvastainen. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi kannabis tulee laillistaa, ovat nimenomaan päihteiden aiheuttamat haitat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä