MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Guggenheim

Guggenheim kaatui - onko Helsinki nyt valmis?

Guggenheim teki palveluksen Helsingille, vaikkei moni sitä kiihdyksissään ehtinyt huomata. Se avasi hetkeksi keskustelun Helsingin vetovoimatekijöistä. Niistä syistä miksi ulkomaalaiset turistit valitsevat kaikista maailman kaupungeista juuri Helsingin vierailukohteekseen. Monet museon vastustajista vetosivat siihen, että meillä on jo riittävästi ulkomaalaisia vierailijoita houkuttelevia kohteita. Uusia vetovoimatekijöitä ei enää tarvita.

Suomen brändi voitti

Taistelu Guggenhemista päättyi onneksi Suomen brändin voittoon. Jos hanke olisi toteutunut, helsinkiläiset veronmaksajat olisi pantu maksamaan ja rahoittamaan Guggenheim -brändiä ja tuomaan sille lisäarvoa uuden uljaan keskeisellä ja arvokkaalla paikalla olevan uuden museon myötä.

 

Nyt kun tilannne on ohi, kansalaisten ei pidä tuudittautua siihen, että "yön uhka karkoitettu on jo pois", vaan myöntyväisyysmiehet ja -puolueet ansaitsevat, eivät pelkästään historian, vaan myös kansalaisten tuomion tulevissa vaaleissa.

 

”Guggenheim – tapahtui ärhäkkä kansanäänestys”

Aivan aluksi: Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) kertoi some - raivon |1 padonneen asiakeskustelun ja totesi pettyneenä, ettei kansainvälinen taide ole näin saavuttanut Helsinkiä – osapuilleen näin.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9327156 -  

 

Guggenheim – valehtelu jatkuu päätöksen jälkeen

Guggenheim-esityksistä Helsingin kaupungin puolella vastannut apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen oli tänään haastateltavana YLE Radio 1:n Ykkösaamussa. Viljanen väitti, että museo olisi maksanut Helsingille 80 miljoonaa ja vertaili hanketta vastaavan hintaisiin liikennehankkeisiin. Oikeasti Guggenheimin kustannukset Helsingin kaupungille eivät olisi olleet 80 miljoonaa, vaan huomattavasti enemmän. Oikean yksityisen rahan osuus rahoituksesta olisi ollut minimaalinen.

Game over Guggenheim

Puheeni Helsingin kaupunginvaltuustossa Guggenheim-keskustelussa 30.11.2016:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut sekä kaupunkilaiset

Euroopanbiisoneita keskuspuistoon?

Helsingin kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies esittää uusimmassa blogissaan, ilmeisesti hivenen pilke silmäkulmassa, että Guggenheimin nyt kaaduttua Helsingin keskuspuistoon sijoitettaisiin Jörn Donnerin esityksen mukaisesti poroja. Ajatus on toki mielenkiintoinen, mutta poronhoitoa ei voi poronhoitolain nojalla harjoittaa poronhoitoalueen ulkopuolella.

Guggenheim oli parkkipaikan säilyttäjä

Guggenheim-"museon" (ei omaa kokoelmaa, eli kyseessä oli ennemmin taidehalli) tarina on onnellisesti lopussaan - ainakin asukkaiden ja veronmaksajien näkökulmasta. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 30.11 yöhön jatkuneessa valtuustokokouksessaan hylätä esitetyn "museo"-hankkeen. Guggenheim-säätiö on kertonut hankkeen olleen "viimeinen mahdollisuus" Helsingille.

Sipilän ja Guggenheimin tärkein oppi

Oli kohtalon oikku, että eiliselle päivälle osui kolme isoa uutistapahtumaa, joissa on enemmän yhteistä kuin aluksi saattaisi ymmärtääkään. Päätöksenteko Guggenheimista, pääministeri Sipilän tiedotustilaisuus ja Slushin avajaispäivä kuvaavat kahden täysin eri maailman kohtaamisia.

Lappi ei ole koko Suomen brändi

Seuraan paraikaa Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelua Guggenheim -museosta. Surffailuni lomassa törmäsin Jörn Donnerin väitteeseen, että sata poroa voisi tuoda Helsinkiin enemmän turisteja kuin uusi museo. Porot tuskin pääkaupungin sykkeessä viihtyisivät, mutta vielä huonommin sinne istuu kuitenkin lappilainen matkailubrändi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä