MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmankuva

Valheellinen maailmankuva ja väärä elämän filosofia.

Mikäpä olisi yhteyskunnan vaikuttajissa petollisempi ominaisuus kuin johtaa ihmisiä harhaa. Yhteyskunnan vaikuttajilla yleensä on lahjakkuus, osaaminen ja ihmisten läheinen persoona, mihin ihmiset kytkevät tuntee ja tuntevat olevan yhdessä vaikuttajan kanssa.  Lahjakkaasti suuri persoona voi olla todella vaikuttava ja kiehtoavaa ihmisten jumaloida, yleensä sellainen ilmiö ilmestyy enemmän viihde alalla, musiikissa, urheillussa kuin valtion johdossa. Millä mitalla ihmisen persoonallisuutta voisi mitata? Punnita tai arvioida?

Elämän Motivoiva Voima

Elämällä luonnollisessa maailmassa on valtava voima, me ihmisillä on suunniteltu toimimaan elämän kanssa elämässä. Ihmisen äly suuntaa elävien ihmisten maailmaan, koska ihmiset haluavat etsiä, kokea ja nauttia elämästä. Kaikilla viidellä aistimallamme voimme etsiä elämän valon pilkettä ja terveellistä luonnollista elämää.  Se on valinta mille löytyy paljon kohteita luonnossa.

Realiteettinen maailmakuva todellisuuden kanssa

Jokaisella ihmisellä on enemmän tai vähemmän maailmakuva, vaikka ei tietoisesti sitä ajattele. Se on biologinen todellisuus, rakennettu sisään tottumuksille ja reaktioille.

"Maailmakuva sisältää luuloja todellisuudesta ja maailman realiteetista. Henkilön keho reagoi sen maailmakuvaan, vaikkapa ei tietoisesti ajattelisi sitä". – Dallas Willard.

 

Mikä oli Kantasuomalaisten maailmakuva vuotena 100?

Mikä oi Kantasuomalaisten maailmakuva vuotena 100? 1100?  1800? 1939? 1967? 1991?

Totuuden Hyväksyminen Ihmiselle on usein vastenmielinen kokemus

Ihmisen oma tahto, taistelee elämän totuutta vasten. Ihminen vääntää ja kääntää omaa tahtoa, omia haluja, omia kohteita ja jopa himoja, kunnes saavuttaa omat himotut päämäärät. Tunteet ovat ne polttoaineet mitkä ajavat ihmistä taistelemaan totuutta vasten. Joskus 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 tai enemmän vuotta.  Kunnes kääntyy uudessa uskossa Luojan tahdon suuntaan, ja alkaa noudattamaan luonnon oikeudenmukaisuutta luonnon oikeudenmukaisuuden raamien sisällä.   

Bolsevikkien Filosofian Siemenet

Mistä aineksista maailmankuva rakentuu ihmisen mieleen?

Kristittyjen anteeksipyyntöjä odotellessa...

Näin Pride -viikolla voi olla hyvä muistuttaa siitä että nykyään homoseksuaalit pääsevät naimisiin. Tämä ratkaisu oli jotain jolle kauhisteltiin vakavasti ennen lainsäädännön tulemista. Kristityt liittivät siihen paljon kaikenlaista.

Maailmankuvani avioliitosta ei muutu

Torstaina eduskunnassa käsiteltiin kansalaisaloitetta sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. Istunto kesti viisi tuntia. Tässä oma puheeni, jonka voi kuunnella täällä.

Kun oma maailmankuva järkkyy

Olen koittanut päästä jyvälle, millainen ajatuksenjuoksu uuden 1.3.2017 voimaantulevan avioliittolain vastustajilla oikein on. Itseä hämmästyttää, kuinka jopa akateemiset ja fiksulta vaikuttavat ihmiset pystyvät sivuuttamaan kiistattomat puoltavat faktat spn-avioliittolaista. 

Heille ei tunnu riittävän laaja tiedepiirien konsensus, että homoseksuaalit vanhemmat ovat vähintään yhtä hyviä kuin heteroseksuaalit, ei MLL:n, Pelastakaa Lapset ry:n tai lapsiasiainvaltuutetun kannanotot, ei arkkipiispan myönteinen suhtautuminen, ei kansalaisten enemmistön mielipide.

Ihmettelyn ihanne

 He eivä tiedä mitä tekivät  -teosta luin mielenkiinnolla vuosi sitten. Jussi Valtoselta Finlandia voittajalta hyvä kirjoitus. Hän kirjoittaa ihmettelyn ihanteesta, joka iski häneen 19-vuotiaana. Niin tutulle tuntuva ajatus. Niin valloittava ja mukaansa tempaava. Se vie eteenpäin ja synnyttään haluja tutustua  uuteen, tukea tutkimuksen vapautta.

Metodista - ja tieteen rajojen määrittelijöistä

Kun kirjoitin aiemmin iäisyydestä, sain kommentteja siitä miten tiede ei voi tutkia kaikkia, tiettyjä aiheita. Kuten iäisyyttä. Toisalta kun kirjoitin siitä miten ihminen ei pääse ihmisyydestään ulos, sain kuulla siitä että "skientistillä" on ongelma metodiikan valinnassa. Nämä kysymykset tavallaan liittyvät yhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä