MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta metsähallitus

Lisää vettä norppamyllyyn

Itseäni kuuma norppa aihe kiinnostaa, koska olen Savonlinnasta kotoisin ja perheeni vapaa-ajan asunto sijaitsee Saimaan rannalla. Itse harrastan kalastusta todella vähän ja verkkokalastusta vasta harkitsen. Viikonloppuna tapasin Savonlinnan Pihlajavedellä paikallisia ihmisiä, joilla on monen polven ajalta kokemusta kalastuksesta yhteistyössä norppien kanssa. Olen saanut myös paljon yhteydenottoja viimeisen viikon aikana liittyen norppa aiheeseen.

 

Metsän koroton tuotto

Teollinen investointilaskelma käyttää korkoa kahteen tarkoitukseen: Ensinnäkin korko mittaa suunnitellun investoinnin tuottoa vertailuinvestointiin nähden ja toisaalta laskentakorolla säädetään aikaan sidottua riskiä.

Yksityinen omaa rahaansa käyttävä investoija pyrkii turvaamaan varansa painottamalla nopeita tuottoja. Korkea laskentakorko alentaa pitkäaikaistuottojen merkitystä mikä on usein järkevää koska tulevaisuutta on vaikea ennustaa.

Soiden ennallistamista tehostettava

Suomessa ojitettiin sekä kuivattiin suo- ja metsäalueita etenkin sotien jälkeen. Ojittamisella pyrittiin lisäämään laidun- ja metsämaan määrää, sekä luomaan tätä kautta uutta työtä ja toimeentuloa. Osa ojituksista onnistui, mutta osa taas ei. Nämä alueet ovat nyt huonotuottoista kitumaata, jolla ei ole maa- ja metsätalouden kannalta mitään merkitystä. Puuta ei kannata tällaisilta alueilta korjata, koska korjuukustannukset ylittävät korjuutuotot.

Lappilainen maksaa hipsterin luontoelämyksen

Metsähallituksen luontopalveluilta on rahat loppu. Tämän takia luontopalvelut hävittää kiireen vilkkaa Lapista, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta aikanaan työllisyysmäärärahoin rakennettuja rakenteita, eli kämppiä, laavuja, pitkospuita ja portaita, joita se ei enää sanojensa mukaan kykene ylläpitämään.

Saimaannorpan suojelua vahvistettava

Metsähallituksen tietoon on tullut yhteensä 14 saimaannorpan verkkokuolemaa, joista viidessä on ollut kyseessä muikkuverkko. Tämä tarkoittaa sitä, että yli kolmannes on juuri muikkuverkoista johtuvia kuolemia. Aivan jokainen verkko on norpalle uhka, muikkuverkko ei ole muita vaarattomampi.

 

Tuomioistuinvirasto Vantaalle - Metsähallituksen pääkonttori Rovaniemelle?

Oikeusministeri Antti Häkkänen päätti eilen, että uusi tuomioistuinvirasto perustetaan Vantaalle. Päätös ei ollut yllätys kokoomuksen politiikkaa tällä hallituskaudella seuranneille. Joka ikinen kokoomusministerin tekemä virastopäätös, jota ei ole käsitelty valtioneuvostossa, on ollut luonteeltaan keskittävä. Jos maakuntiin on aiottu jotakin sijoittaa, on asian pitänyt aina olla koko valtioneuvoston toimivallassa. Siinä mielessä päätös ei tosin ole yllätys, että huhut kertovat Häkkäsen asettuvan ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa Uudeltamaalta.

Meidän yhteisten talousmetsien hoidosta ja sen vaikutuksista

Kun ajelee syrjäteitä, kannattaa katsella välillä tien sivuunkin. Kaikenlaista ajatusta herättävää näkymää voi kohdata kulkija reitillään.

Metsähallitus on suorittanut tämän varastoalueen liepeillä nuorten kasvatusmetsien sekä ojitusmetsien harvennuksia ja nyt on ilmeisesti kasvun boostauksen aika.

Minulla ajatuksia herättävät seuraavat seikat:

1) Aineen koostumus ja alkuperä sekä vaihtoehdot.

Ei lomautuksia - metsurit ennallistamaan soita tai pienpetopyyntiin

Metsähallitus ilmoitti lokakuun lopussa aloittavansa metsureidensa kanssa yt-neuvottelut. Neuvottelujen kohteena ovat kaikki Metsähallituksen palveluksessa työskentelevät 357 metsuria, jotka suunnitellaan lomautettavaksi sydäntalven ajaksi, tammikuusta-maaliskuuhun.

Kepu tekee sen aina?

Keskustan eduskuntaryhmässä on kuulemma ärähdetty, kun ministeri Tiilikainen on aikeissa nimittää Metsähallinnon johtoon pätevimmän hakijan, eikä puolueen omaa miestä. Minulle Keskustan asiat eivät kuulu millään tavoin, paitsi teimme hyvää yhteistyötä ennnenkuin heidän kokeiluministerinsä Anu Vehviläinen pakkoliitti Rääkkylän Kiteeseen. Mutta asiattomasti kysyn Keskustan eduskuntaryhmän jäseniltä, että missä te silloin olitte pelastamassa puolueenne asemia, kun peruskokoomuslainen, ensimmäisen kauden kansanedustaja Berner nimitettiin ministeriksenne?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä