MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskomukset

Entäs, jos maailma ei olekaan, kuin hengität? Ehdottomuuksista ehkä?

Silloin, kun ihminen sanoo olevansa järjen ihminen tai väittää puoluekantansa edustavan jotain, hän ottaa valtuudet määritellä itsensä sekä ympäristönsä omakohtaisten arvioperusteiden mukaan eikä suinkaan yleismaailmalliselta näkökohdalta.

Tällaiset itsejulistukset, milloin järjen tai johdonmukaisuuden kilvellä heijastavat ennemminkin tarvetta tunnustaa suuntausta, kuin altistaa itsensä ympäristön väreilylle ja sallia itselleen erilaisten vaikuttimien moninaisuus.

Moraalinen ihminen - Kenellä on oikeus elää?

Mikä on moraalisen ihmisen tehtävä?

Kun ihmiseen asetetaan uskomus, jossa on hyveitä, asetetaan ihmiseen myös uskomus ikuisesta kadotuksesta ja kärsimyksestä. Onko luontainen ihminen sitten moraalinen? Vaiko vain tavan takaa oppinut tapakäytöksellinen?

Politiikka ja maailmanmeno Helsingin Sanomien "Aikakoneen" tarkastelussa

Maailmankuvan muodostumisessa useimmat turvautuvat uskontoihin tai politiikkaan, mitä voidaankin pitää jossakin määrin samanlaisina psykologisina ilmiöinä.

Ajattelun taito

Ajattelun olemus on ilmiönä ja taitona hyvin moninainen, kehittyneellä tasolla jopa harvinainen kyvykkyyden laji. Kehittymisensä katkaisseesta kertoo tarina uutta kirkkoherraa asemapaikalleen hevospelillä kyydinnyt renki, joka ihmetteli hengen miehen kirjakuormaa jotta onpa paljon kirjoja.  Siihen nuori saarnamies kysyi, etteikö edellisellä ollut yhtä paljon. Renki totesi, ettei se tarvinnut yhtäkään kun se oli jo kaiken valmiiksi ajatellut.

Olevaisuuden olemus

 

Tähän on tultu: uskaltaudun ymmärtämäni existenssin kattavaan yhteenvetoon ajattelutyöni tähänastisista tuloksista. Erityisesti yritän saada tolkkua uskomusten olemuksesta; niiden synnystä, käytöstä ja merkityksestä. K-16.

Lukemisohje

Kansanedustaja Kärnän epätieteellinen lähestymistapa

Kansanedustaja Mikko Kärnä kommentoi blogissaan - "Tuomas Enbusken vaihtoehtoiset faktat", vastaustani seuraavasti:

Skientologia - outo uskonto

Yleinen tuntemus, että skientologiassa on hyvin outoja piirteitä, saa varsin voimakkaan lisävahvistuksen tuoreesta dokumenttifilmistä "Going Clear", jossa entiset uskovaiset kertovat niin omista kokemuksistaan kuin liikkeen taustasta. Dokumentin alussa käydään laajasti skientologian perustaja, L. Ron Hubbardin elämänvaiheet läpi ja kuullaan hänen vaimonsa uskomattomat kertomukset.

Yhden prosentin Suomi

Suomessa suurin osa kaikista julkisista palveluista on mitoitettu yhden prosentin mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme lukuisia palveluita käytännössä ilmaiseksi niiden käyttäjille, koska käyttäjistä noin 1 prosentti on niin pienituloisia, etteivät he kykenisi niistä maksamaan. 

Israel ja Gaza - Sekavuus on ajan merkki

Veri lentää taas vaihteeksi Israelin suunnalla. Israelin kahdentoista heimon jälkeläiset ovat pommittaneet Gazaa, jossa asuvat "pahat palestiinalaiset terroristit". Luvatussa maassa on luvattoman väkivaltaista.

Se oli virallinen kanta radikaalisti yksinkertaistettuna ja lyhennettynä.

Ja kuten yleensä, virallinen kanta ei välttämättä pidä paikkaansa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä