MarkoFobbaForss

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityisyyden suoja

Syyttömän yksityisyys on demokratian tunnusmerkki

Demokraattisessa oIkeusvaltiossa on ideana että jos ihmistä on syytä epäillä riittävän vakavasta rikoksesta, voidaan tehdä etsintöjä ja kerätä yksityiselämään liittyvää tietoa. Ideana ei ole, että näitä tietoja kerätään valmiiksi koko kansalta poliisin käyttöön "jos vaikka sattuisi tarvitsemaan". 

Yrittäjä joutui maksamaan rosvolle - ja aivan oikein

Olen joutunut viime aikoina selittämään someraadeille, miten on mahdollista että rikoksen uhri joutuu maksamaan rosvolle korvauksia.  Tätä on tänään ihmetellyt myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kokoomuksen Verkkouutiset -lehdessä.  Aiemmin hän ihmetteli sitä BenTV:ssä.   Aiheesta

Yksityisyyden suoja virastoissa (kuva)

Voiko ihminen nykypäivänä luottaa siihen, että hänen yksityiset asiansa pysyvät salassa kun hän asioi viranomaisessa?

Julkisessa tilassa saa kuvata, mutta onko Kelan konttori sellainen tila joka on kyseisellä tavalla julkinen kun jo se seikka, että joku henkilö on Kelan asiakas on salassapidettävä tieto?

Kuvan tapauksessa lienee selvää, että virkailijan olisi pitänyt huolehtia siitä, että ovi olisi suljettu ennen kuin asiointi alkoi.

Presidentin yksityisyydensuoja

USAn presidentti on taas uusien julkistusten kohde. FBIn entinen pomo on kertonut hänen pissaleikeistään. Trumpin kerrotaan joutuneen ikuistetuksi iloisten naisten kanssa Venäjällä käydessään. Naiset on kuvattu väittämän mukaan pissaamassa Trumpin päälle. Nykyäänhän kaikki tietävät, että kaikki seksuaalisuus on normaalia. Miksi tästä on nostettu tällainen metakka. Koiranikin on virtsannut kengälleni eikä kukaan tästä kirjoita. Tosin teko oli täysin aseksuaali. Onko niin, ettei presidentillä ole mitään yksityisyyden suojaa.

Kapitaatiokorvaus on suuri riski yksityisyydensuojalle

Helsingin sanomien artikkelissa kerrotaan, miten Sote-uudistuksen kylkiäisenä voimme menettää lopullisesti yksityisyytemme. Julkinen valta rakentaa ennennäkemättömän rekisterin kansalaisten nykyisistä terveystiedoista, sosioekonomisista tiedoista ja yhdistää sen vakuutusmatemaattiseen taloudelliseen arvioon henkilön tulevaisuuden terveydentilan aiheuttamista kustannuksista.

Hesari hybridisoturina?

Kun jotain epäilyttävää on tapahtunut, vanha neuvo kuuluu: follow the money – kuka onkaan korjannut hyödyn?

Entäpä silloin, kun maan laajalevikkisin sanomalehti kampanjoi kotimaisille tiedusteluviranomaisille annettavista valtuuksista sensaatiohakuisesti hälyä nostattaen juuri ennen uuden tiedustelulain eduskuntakäsittelyä – kuka tällöin onkaan edunsaaja?

Professori kiistää poliisien salaisen fb-ryhmän yksityisyyden suojan

Päivän Iltalehden mukaan työoikeuden professori Seppo Koskinen kiistää poliisien salaisen fb-ryhmän yksityisyyden suojan. Kun professori on kerran jyrähtänyt, on aika tsekata perusteita. Itse en niele kaikkea mitä professori pitää selvänä. Nopeasti tsekattuna professorilta taisi unohtua pari juttua. 

Haaskalinnut raatojen äärellä

Ranskan terroriaalto on tuonut pinnalle hyvinkin järkeviä näkemyksiä sekä islamistisista terroristeista että näiden tarkoitusperistä. Ja erinäisiä vähemmän järkeviä (kohudosentti-linkki, avaa omalla vastuulla).

Mielestäni on perusteltua väittää, että islamistiterroristit haluavat nimenomaan luoda vastakkainasettelua, vieraannuttaa sekä muslimit kantaväestöstä että kantaväestön muslimeista. Rauha ja maltillisuus on heidän hankkeidensa pahin vihollinen.

Edistetäänkö teknologialla demokratiaa vai totalitaarista kontrollia?

EU on demokraattisempi kuin moni muu alue maailmassa, mutta parantamisen varaa on paljon. Tulevaisuuden kannalta on olennaista että uutta teknologiaa käytetään demokratian ja kansalaisten oikeuksien edistämiseen. Jos näin ei tehdä voidaan päätyä tilanteeseen, missä kansalaisia valvotaan ja vakoillaan uskomattoman tarkasti, kommunikaatiota rajoitetaan vallanpitäjien ja suuryritysten intressien mukaisesti ja mahdollisuudet järjestelmien väärinkäyttöön ovat pelottavat.

Poliitikolla on ihmisoikeuksia

Euroopan ihmisoikeustuomiosituin (EIT) antoi tänään ratkaisunsa siitä, loukkasiko Suomen valtio Susan Ruususen ja hänen kustantajansa ihmisoikeutena turvattua sananvapautta, kun oikeuslaitoksemme tuomitsi heidät Matti Vanhasen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Taustalla on takavuosien kohukirja "Pääministerin morsian", jossa Ruusunen kertoi seikkaperäisesti seurustelustaan silloisen pääministeri Vanhasen (kesk.) kanssa. Kirjassa sivuttiin jopa parin seksielämää.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä